Σερβικές μυστικές υπηρεσίες: Αλβανοί προετοιμάζουν επιθέσεις εναντίον Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο | newsbreak

Μοιραστειτε το

Οι σερβικές υπηρεσίες ασφαλείας με κατεπείγον έγγραφό τους προειδοποίησαν την κρατική και στρατιωτική ηγεσία της Σερβίας ότι οργανώνονται προκλήσεις και επιθέσεις Αλβανών εναντίον Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο, ανέφερε η σερβική εφημερίδα Novosti.

«Οι Σέρβοι στο Κοσσυφοπέδιο και ειδικά εκείνοι που βρίσκονται στους σερβικούς θύλακες, θα αποτελέσουν το στόχο οργανωμένων προκλήσεων και επιθέσεων από Αλβανούς τις επόμενες ημέρες, με στόχο τη δημιουργία αστάθειας που θα οδηγήσει σε νέο αδιέξοδο στο διάλογο μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας και θα θέσει εμπόδια στη συνεργασία με το Ειδικό Δικαστήριο της Χάγης», τονίζει η εφημερίδα, επικαλούμενη ανεπίσημες πληροφορίες.

Η πρόθεση είναι να σταματήσει η Πρίστινα τις διαπραγματεύσεις με το Βελιγράδι, επειδή δεν θέλει να μιλήσει για τη σύσταση του ZSO, μιας μορφής παράλληλης διοίκησης, στις περιοχές που διαμένουν Σέρβοι.

«Δεν θα υπάρξουν νέες επιθέσεις, ούτε πογκρόμ του σερβικού πληθυσμού από το Κοσσυφοπέδιο», δήλωσε ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς για τις πληροφορίες περί επιθέσεων.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα