Σερί η υποχρεωτική μάσκα για τους μαθητές! Τι θα ισχύει για σχολεία σε «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές | newsbreak

Μοιραστειτε το

Μάσκα από την στιγμή που πηγαίνουν στο σχολείο μέχρι και την ώρα που θα επιστρέψουν στο σπίτι τους, αποφασίστηκε και για τους μαθητές!

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμα της Πέμπτης αφορούν εκτός από την βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας, καθολική υποχρεωτική χρήση μάσκας για τις «πορτοκαλί» και τις «κόκκινες» περιοχές. Στα μέτρα συμπεριλαμβάνονται και οι μαθητές οι οποίοι πλέον θα απαγορεύεται να βγάλουν την μάσκα τους στο διάλειμμα.

Τα παιδιά θα φορούν την υποχρεωτική μάσκα από 5- 8 ώρες χωρίς διακοπή, γεγονός που προκαλεί ανησυχία, αφού ο ίδιος ο καθηγητής κ. Τσιόδρας  είχε κάνει λόγο στο παρελθόν για μια ένα «απαραίτητο διάλειμμα» από τη μάσκα για τους μαθητές.  Μέχρι στιγμής το μέτρο δεν θα εφαρμόζεται την ώρα της γυμναστικής. Το μέτρο θα ισχύσει στα σχολεία από την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου για τις περιοχές αυξημένης επιτήρησης (επίπεδο 3) αλλά και αυξημένου κινδύνου (επίπεδο 4). 

Σε ποιες περιοχές ισχύουν τα μέτρα

Τα νέα περιοριστικά μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από τις 6 το πρωί του Σαββάτου, 24 Οκτωβρίου στις εξής περιοχές:

Στο επίπεδο 3 μέχρι στιγμής βρίσκονται : Οι νομοί Πέλλας, Ιωαννίνων, Τρικάλων, Καρδίτσας, Αχαΐας, Ηρακλείου, Αττικής, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Σερρών και Βοιωτίας. τα νησιά Ζάκυνθος, Σαντορίνη, Κύθνος, Κέα, Μύκονος, Σίκινος, Φολέγανδρος, Ανάφη, Λέσβος, Σάμος,

Στο επίπεδο 4 είναι βρίσκονται : Οι νομοί Κοζάνης και Καστοριάς.

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Ch-newsroom

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα