ΣΕΠΕ: Κοροϊδία Βρούτση με προσλήψεις από το 2019 | newsbreak

Μοιραστειτε το

Το άσπρο μαύρο επιχειρεί να κάνει ο υπουργός Εργασίας για τα πεπραγμένα του σε ό,τι αφορά τη δράση του ΣΕΠΕ.

Ο κ. Βρούτσης υποστηρίζει ότι «έχει αποδείξει έμπρακτα την προσήλωσή της στη νομιμότητα στην αγορά εργασίας μέσα από την ενεργή στήριξη του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας», μόνο που η πραγματικότητα τον διαψεύδει.

Δέκα μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του υποβάθμισε το ΣΕΠΕ, καθώς κατάργησε την Ειδική Γραμματεία που λειτουργούσε αυτοτελώς επί σειρά ετών.

Τώρα, με χαρακτηριστική καθυστέρηση, ανακοινώνει ότι «το ΣΕΠΕ δυναμώνει και εκσυγχρονίζεται με το “Εργάνη 2”, τη διάθεση 500 ειδικών tablets για ηλεκτρονικές διασταυρώσεις και ενισχύεται με 127 νέους επιθεωρητές εργασίας».

Η αλήθεια είναι ότι οι νέοι αυτοί επιθεωρητές προέρχονται από προσλήψεις που προκηρύχθηκαν τον Απρίλιο του 2019 και την κινητικότητα στο Δημόσιο, για την οποία τον Ιούλιο του 2019 εκκρεμούσαν οι τοποθετήσεις, αλλά φαίνεται ότι για το υπουργείο δεν αποτελούσε προτεραιότητα.

Την ίδια στιγμή, βέβαια, και οκτώ μήνες από την έναρξη των πρώτων περιοριστικών μέτρων τον περασμένο Μάρτιο φαίνεται ότι συγκεκριμένο σχέδιο ελέγχων σε πολυπληθείς χώρους εργασίας δεν υπήρξε ποτέ, όπως φάνηκε με τα δεκάδες κρούσματα σε εργοστάσια στην Κεντρική Μακεδονία, αλλά ούτε και σήμερα γίνονται στοιχειώδεις έλεγχοι για την εφαρμογή της τηλεργασίας ή της εικονικής αναστολής των συμβάσεων.

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα