Σενάρια για lockdown τύπου Αττικής και σε άλλες πόλεις

Μοιραστειτε το

© Rawf88 | Dreamstime.com

Συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας προκειμένου εξετάσει την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα με την πορεία της πανδημίας. Αυξάνονται τα σενάρια επιβολής καθολικού lockdown σε Αχαΐα, Ρέθυμνο και Εύβοια ενώ σε δεύτερο πλάνο βρίσκεται η Θεσσαλονίκη.

Συνεδριάζουν αυτήν την ώρα οι λοιμωξιολόγοι για το ενδεχόμενο επιβολής σκληρότερων περιοριστικών μέτρων σε περιοχές της χώρας με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο.

Στο τραπέζι των ειδικών βρίσκονται τρεις περιοχές που παρατηρείται αυξημένο ιικό φορτίο και είναι: Η Αχαΐα, το Ρέθυμνο και η Εύβοια.

Χθες, σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ, τρεις από τις μεγαλύτερες περιφερειακές ενότητες της χώρας παράμειναν στο «κόκκινο».

Η Αττική συνεχίζει να βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση με 676 κρούσματα, ενώ ακολουθούν Θεσσαλονίκη με 129 και Αχαΐα με 93. Τα κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας ήταν 35 και στην Π.Ε. Ρεθύμνου 12.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν υποχρεώνουν στην άμεση λήψη μέτρων για τη Θεσσαλονίκη κάτι που φάνηκε και στη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια με το Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνστατίνο Ζέρβα. Ωστόσο, ο ειδικοί δεν κρύβουν την ανησυχία τους τα νοσοκομεία να φτάσουν στα όριά τους, όπως τον προηγούμενο Νοέμβριο.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου μιλώντας (ΣΚΑΪ) για το ιικό φορτίο των λυμάτων στη Θεσσαλονίκη, τόνισε πως βρισκόμαστε στο ίδιο επίπεδο με την 20η Οκτωβρίου και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή εκθετική αύξηση.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...