Σεισμός 5 Ρίχτερ τα ξημερώματα μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου

Μοιραστειτε το

Η ισχυρή δόνηση σημειώθηκε στις 3:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας

Σεισμός μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αναστάτωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας την Κρήτη. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός καθώς το εστιακό του βάθος ήταν σχετικά μικρό στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου Αθηνών ο σεισμός σημειώθηκε στις 3:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας. Το επίκεντρό του εντοπίζεται 49χιλιόμετρα βόρεια της Σητείας και 76,9 χιλιόμετρα δυτικά της Καρπάθου και σε βάθος 26 χιλιομέτρων. 

Ακολούθησε μετασεισμός 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην ίδια περιοχή και συγκεκριμένα 68 χιλιόμετρα δυτικά της Καρπάθου σε βάθος 10 χιλιομέτρων. 

Και οι δύο δονήσεις, κυρίως η πρώτη, έγιναν αισθητές στην Κρήτη και ιδιαίτερα στο ανατολικό κομμάτι του νησιού, στους νομούς Λασιθίου και Ηρακλείου, όπως και στα γειτονικά νησιά Κάσο και Κάρπαθο. 

Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί και δεν έχουν γίνει κλήσεις για παροχή βοήθειας στην Πυροσβεστική ή στο ΕΚΑΒ. 

Ομαλά φαίνεται να εξελίσσεται και η μετασεισμική ακολουθία καθώς στην ίδια περιοχή,την πρώτη ώρα μετά τον σεισμό έχουν σημειωθεί αρκετές δονήσεις μεγέθους περίπου 3 Ρίχτερ. 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...