Σεισμός – Σμύρνη: Συγκλονιστική διάσωση 70χρονου – μεγαλώνει συνεχώς η λίστα των νεκρών (ΒΙΝΤΕΟ)

Μοιραστειτε το

Ένας 70χρονος ανασύρθηκε νωρίς σήμερα το πρωί από τα ερείπια κτιρίου που είχε ισοπεδωθεί στην δυτική Τουρκία, όπου παρέμεινε παγιδευμένος για 33 ώρες μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στο Αιγαίο την Παρασκευή, από τον οποίο 49 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους στη χώρα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, τον οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών και έκτακτων καταστάσεων AFAD.

O 70χρονος, ο οποίος κατονομάστηκε ως ο Αχμέτ Τζιτίμ, ανασύρθηκε από τα συντρίμμια του κτιρίου κατοικιών «Riza Bey», ένα από τα 20 κατοικημένα κτίρια που κατέρρευσαν εξαιτίας του ισχυρού σεισμού της Παρασκευής.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, άπαντες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα μόλις οι διασώστες ανέσυραν τον 70χρονο, ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, χωρίς πάντως να είναι γνωστά περαιτέρω στοιχεία για την κατάσταση της υγείας του.

Ο υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κοτσά, έκανε λόγο για ευχάριστη εξέλιξη. «Ο 70χρονος Αχμέτ Τζιτίμ, η δύναμη της αφοσίωσής του στη ζωή, κατάφερε να επιβιώσει από τα ερείπια με τη βοήθεια των διασωστών. Παρακολούθησα αυτή τη στιγμή».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο οποίος ευχήθηκε στον πληγέντα να αναρρώσει γρήγορα, η γενική του κατάσταση είναι καλή.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι 20 κτίρια καταστράφηκαν στην περιοχή Μπαϊρακλί της Σμύρνης, ενώ η τουρκική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών AFAD αύξησε τον απολογισμό των νεκρών από τον σεισμό σε 49 από 43 που είχε ανακοινώσει προηγουμένως.

 Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων

Στο μεταξύ, ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 51, ενώ περίπου 1.000 είναι οι τραυματίες.

Από τους τραυματίες, περίπου 700 άτομα έχουν ήδη πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία, ενώ περισσότεροι από 200 νοσηλεύονται ακόμη. Την ίδια στιγμή, δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για τον αριθμό των ανθρώπων που αγνοούνται, με τα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας να κάνουν λόγο για δεκάδες ανθρώπους.

Οι ενέργειες διάσωσης θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό και σήμερα, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 5.700 άνθρωποι από διάφορες υπηρεσίες και ΜΚΟ λαμβάνουν μέρος σε αυτές.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι «εάν υπάρχουν επιζώντες, έχουμε αρκετές πιθανότητες να τους σώσουμε για 72 ώρες».

Πηγή
Author: editor03

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...