Σειρά ερωτημάτων του Συνηγόρου του Πολίτη για την μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα

Μοιραστειτε το

Το σύννομο ή μη της μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα από τις αγροτικές φυλακές Βόλου εξετάζει ο Συνήγορος του Πολίτη και απευθύνει μια σειρά ερωτημάτων προς τους εμπλεκόμενους φορείς και τις αρμόδιες υπηρεσίες. 

Ο Συνήγορος του Πολίτη με επιστολή του προς την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών και τα καταστήματα κράτησης Κασσαβέτειας Βόλου, Κορυδαλλού και Δομοκού, ζητά στοιχεία για σειρά ζητημάτων που αφορούν το σύννομο ή μη της μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ζητείται επίσης η τεκμηρίωση των στοιχείων ως προς την αιτιολογία, τη διαδικασία αλλά και τα αίτια της παράκαμψης των νομίμων διαδικασιών, καθώς και τις αποφάσεις βάσει των οποίων έχουν ανασταλεί γενικότερα οι μεταγωγές κρατουμένων, στο πλαίσιο των υγειονομικών μέτρων έναντι του κορωνοϊού.

Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής καλείται να χορηγήσει στον κρατούμενο τα αντίγραφα των σχετικών εγγράφων αναφορικά με την μεταγωγή του, κάτι που μέχρι σήμερα αρνείται.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4760/20 για την επαναμεταγωγή κρατουμένων, προβλέπεται η επιστροφή στην αρχική φυλακή όπου ο κρατούμενος εξέτιε την ποινή του, εν προκειμένω στις φυλακές Κορυδαλλού, εκτός αν έχει υποπέσει σε πράξεις βίας. Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου με αίτημα την επαναμεταγωγή στον Κορυδαλλό.

Δείτε εδώ το πλήρες έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...