Σβίγκου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι έτοιμος να αναλάβει ξανά τις ιστορικές του ευθύνες»

Μοιραστειτε το

Σημεία από τη συνέντευξη της Ράνιας Σβίγκου  Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην εφημερίδα Realnews και τον Φοίβο Κλαυδιανό

Συνέντευξη στην εφημερίδα Realnews και στον δημοσιογράφο Φοίβο Κλαυδιανό παραχώρησε η Ράνια Σβίγκου, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «οι προσεχείς εκλογές θα έχουν ένα και μόνο ερώτημα: προοδευτική κυβέρνηση, που να εργάζεται για την κοινωνική και πολιτική αλλαγή, για τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, για τις λαϊκές ανάγκες, για δημόσια, δωρεάν και ποιοτική Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, ή μια νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που αντιμετωπίζει την παιδεία και την υγεία ως εμπόρευμα, περιστέλλει εργασιακά δικαιώματα, οδηγεί τους νέους στη μετανάστευση και μεγάλες μερίδες της κοινωνίας στη φτωχοποίηση»;

Σχετικά με το ζήτημα της ακρίβειας και τις ευθύνες της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη, η Ράνια Σβίγκου αναφέρει ότι «στην Ισπανία και την Πορτογαλία, οι αντίστοιχες προοδευτικές κυβερνήσεις διαπραγματεύθηκαν με την ΕΕ, και υλοποίησαν φιλολαϊκά μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης». Αντίθετα, εδώ, «την ώρα που οι πολίτες κόβουν ακόμα κι από τα βασικά αγαθά για να πληρώσουν το ρεύμα, η κυβέρνηση παίρνει μέτρα προστασίας των υπερκερδών των παρόχων ενέργειας. Έχουμε τον υψηλότερο πληθωρισμό στην Δυτική Ευρώπη, και μας λένε “ο τζάμπα πέθανε”. Οι τιμές των καυσίμων έχουν εκτοξευθεί, και ο κ. Γεωργιάδης απαντά στους απελπισμένους ανθρώπους που δεν μπορούν να μετακινηθούν ότι “εξαιρουμένων των φόρων” έχουμε τα φθηνότερα καύσιμα στην Ευρώπη»

Η Ράνια Σβίγκου υπενθυμίζει ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από το περασμένο φθινόπωρο, όταν άρχισε να αυξάνεται δραματικά το ηλεκτρικό, έχει καταθέσει μια σειρά από προτάσεις και τροπολογίες για την ανακούφιση του κόσμου. Η κυβέρνηση τις απέρριψε, όπως δεν υιοθέτησε καν τις προτάσεις της Κομισιόν».

Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, η Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει ότι «την ώρα που ο πρόεδρος της Τουρκίας «προβάλλει διεκδικήσεις πέρα από κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, η κυβέρνηση Μητσοτάκη «δεν έχει συγκροτημένη, σαφή και συνεκτική στρατηγική, που να αξιοποιεί τις σχέσεις με τις ΗΠΑ και το ευρωπαϊκό πλαίσιο για να πιέσει την Τουρκία για επιστροφή σε έναν βιώσιμο διάλογο». Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αναφέρει η Ράνια Σβίγκου, παραμένει «προσηλωμένη στο δόγμα του «πιστού και πρόθυμου» σύμμαχου των ισχυρών», και «κινείται χωρίς πυξίδα και σχέδιο».

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...