Σήμερα το εκλογικό σύστημα των ΟΤΑ στο Υπουργικό Συμβούλιο

Μοιραστειτε το

Η «εκλογή δημοτικών και περιφερειακών αρχών» αποτελεί το ένα από τα επτά θέματα της ατζέντας του Υπουργικού Συμβουλίου, που συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη 28 Ιανουαρίου στις 11:00 υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

Ειδικότερα, η ατζέντα που ανακοινώθηκε περιλαμβάνει τα εξής:

« 1] Παρουσίαση από τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, νομοθετικών πρωτοβουλιών του Υπουργείου Οικονομικών: α) Διενέργεια Γενικών Απογραφών 2021, β) Επείγουσες διατάξεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, γ) Κρατική αρωγή, δ) Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, ε) Προσχώρηση στις τακτικές διαδικασίες του IMF.

2] Παρουσίαση από τον Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, και τον Αναπληρωτή Υπουργό, Στέλιο Πέτσα, νομοθετικών πρωτοβουλιών του Υπουργείου Εσωτερικών: α) Εκλογή δημοτικών και περιφερειακών αρχών, β) Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου Φορέων Γενικής Κυβέρνησης.

3] Παρουσίαση από τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, Νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων για την αναμόρφωση του πλαισίου παραγωγής και εξαγωγής προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης.

4] Παρουσίαση από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, Νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τον Ευρωπαίο Εισαγγελέα και τους Ευρωπαίους Εντεταλμένους Εισαγγελείς.

5] Παρουσίαση από τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, και τον Υφυπουργό, Γιάννη Κεφαλογιάννη, Νομοσχεδίου του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών για την εκπαίδευση και κατάρτιση των υποψηφίων οδηγών.

6] Παρουσίαση από τον Υφυπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, Νομοσχεδίου του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού: α) Διατάξεις εναρμόνισης με ολιστική μελέτη FIFA-UEFA, β) Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, γ) Αναδιάρθρωση επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου, δ) Λέσχες φιλάθλων, ε) Άλλες διατάξεις.

7] Εισήγηση από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, σχετικά με την επιλογή Αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου. »

 

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες οι Βορίδης – Πέτσας “αποκάλυψαν” τις παραμέτρους του νέου εκλογικού συστήματος, όπως μπορείτε να θυμηθείτε κατωτέρω:

– «Βορίδης: Μείωση Δημοτικών Συμβούλων και 3 “αποκαλύψεις” για το εκλογικό σύστημα» εδώ 

– «Βορίδης για αύξηση θητείας Αιρετών και κατάργηση 4ης κάλπης» εδώ 

– «Ο Πέτσας επιβεβαίωσε ότι θα μειώσουν τους Αιρετούς» εδώ 

– «Βορίδης προς Δημάρχους Αττικής για Εκλογικό Νόμο και Κινητικότητα» εδώ 

– «Πρωθυπουργός για εκλογικό σύστημα ΟΤΑ: Υπάρχει “ώριμο” Ν/Σ, εγκρίνεται στο επόμενο Υπουργικό, ψηφίζεται “πολύ σύντομα”» εδώ 

 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα