Σήμερα τα στοιχεία για τις επιταγές που σφραγίσθηκαν ως ακάλυπτες τον Οκτώβριο

Μοιραστειτε το

Προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα η κυβέρνηση θα καταθέσει στη Βουλή τροπολογία με την οποία θα παρατείνονται κατά 75 ημέρες από την ημερομηνία λήξης τους οι πληρωμές επιταγών που λήγουν έως 31 Δεκεμβρίου 2020.

Το μέτρο θα αφορά σε επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους με κρατική εντολή ή ανήκουν σε έναν από τους πληττόμενους ΚΑΔ και στο εξάμηνο Απριλίου – Σεπτεμβρίου 2020 ο τζίρος τους μειώθηκε τουλάχιστον κατά 50% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

Αξιόγραφα αυτών των επιχειρήσεων που έληξαν μετά τις 6 Νοεμβρίου ή θα λήξουν ως την έναρξη ισχύος του νόμου δεν θα μπαίνουν στον Τειρεσία.

Για τους κομιστές που δεν θα εισπράξουν τις επιταγές θα ισχύσει και για αυτούς η 75ήμερη παράταση πληρωμής των επιταγών τους, εάν η συνολική αξία των αξιογράφων που δεν θα εισπράξουν λόγω αναστολής υπερβαίνει το 50% του περσινού μέσου μηνιαίου τζίρου τους.

Εάν η αξία των επιταγών που κατέχουν υπερβαίνει το 20% του περσινού μέσου μηνιαίου τζίρου τους, δικαιούνται δύο διευκολύνσεις από την εφορία, ήτοι παράταση μέχρι 30 Απριλίου 2021 για την πληρωμή ΦΠΑ που έπρεπε να καταβληθεί στο διάστημα 1-30 Νοεμβρίου, καθώς και οφειλών που βεβαιώθηκαν ή θα βεβαιωθούν βάσει εμπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων με καταληκτική ημερομηνία 30-11-2020 και 31-12-2020, αλλά και αναστολή πληρωμής των δόσεων Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου για ρυθμισμένες οφειλές.

Οι δύο αυτές δόσεις θα πληρωθούν στο τέλος του προγράμματος ρύθμισης.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

EnvolveXL: στήριξη 100 ελληνικών startups τα επόμενα 5 χρόνια

Ένας μήνας έμεινε για την υποβολή αιτήσεων στο νέο...

Η συγκινητική ιστορία σκύλου που εγκαταλείφθηκε σε καταφύγιο έπειτα από 16 χρόνια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκινητική ιστορία της...