Σήμερα στην Ολομέλεια το Ν/Σ που η ΚΕΔΕ ζήτησε να αποσυρθεί

Μοιραστειτε το

Στα “παλαιότερα των υποδημάτων της” έγραψε η Κυβέρνηση την ομόφωνη Απόφαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ για το αίτημα απόσυρσης του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας ««Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας».

Οι πληροφορίες που διαβάσατε στον AIRETO επιβεβαιώθηκαν, καθώς με τη δημοσίευση συμπληρωματικής ημερήσιας διάταξης, το Ν/Σ προχωρά κανονικά στην Ολομέλεια της Βουλής όπως σας είχαμε περιγράψει, δηλαδή σε δύο συνεδριάσεις, σήμερα Πέμπτη 3/12 στις 10.00 και αύριο Παρασκευή 4/12 επίσης το πρωί.

 

Επιπλέον, υπογραμμίζουμε ότι αυξάνεται η αυτοδιοικητική βαρύτητα του Ν/Σ. Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Δ.Οικονόμου, λαμβάνοντας το λόγο χθες Τετάρτη 2/12 κατά την 4η συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής, προανήγγειλε την κατάθεση τριών Τροπολογιών. Μεταξύ αυτών, ανέφερε το εξής:

« (…) Η δεύτερη τροπολογία αφορά θέματα χωροταξίας και πολεοδομίας και θα αναφερθώ πολύ συνοπτικά σε κάποια από αυτά τα οποία εισάγει. Εισάγει “Κεντρική Υπηρεσία Δόμησης” για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που υπάρχουν στις Υ.ΔΟΜ. των Δήμων με τις μεγάλες καθυστερήσεις και όχι μόνο καθυστερήσεις, αλλά και προβληματικές ερμηνείες, αντιφατικές μεταξύ των διαφόρων Υ.ΔΟΜ.

Κάνει και διάφορα άλλα πράγματα, θα τα δείτε γραμμένα, δεν προλαβαίνω να τα αναλύσω.  Τροποποιεί το ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας σε δύο συγκεκριμένα σημεία. Πρώτον για να προσθέσει στις ολοκληρωμένες μητροπολιτικές παρεμβάσεις και την ανάπλαση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και δεύτερον για να προβλέψει ένα Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο στον παράκτιο χώρο. Το προβλέπει και το σημερινό Ρυθμιστικό, αλλά με διαφορετική ονομασία, άρα, απλώς, τροποποιούμε την ονομασία.

 Με ένα άλλο άρθρο προβλέπεται η προσωρινή χωροθέτηση σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων από Δήμους. Για τους γνωστούς προβληματικούς λόγους που όλοι γνωρίζουμε και πάλι δεν προλαβαίνω να αναπτύξω.

 Υπάρχουν ρυθμίσεις για το Κτηματολόγιο, κυρίως, οι οποίες επιδιώκουν να επεκτείνουν το πεδίο εφαρμογής των ηλεκτρονικών διαδικασιών.  Υπάρχει ένα άρθρο με το οποίο διευκολύνεται η εγκατάσταση δομών, υπηρεσιών υποδοχής και ταυτοποίησης σε δάση και δασικές εκτάσεις. Υπάρχουν παρατάσεις πολεοδομικών προθεσμιών, λόγω του COVID και υπάρχει και ένα άλλο άρθρο, μέσω του οποίου εγκρίνονται οι μελέτες από τρία Υπουργεία, οι οποίες εκπονούνται και εδώ για την «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης», την Ελευσίνα.  Αυτά είναι πολύ συνοπτικά, προφανώς, κάποια πράγματα για την τροπολογία για τα χωροταξικά. (…) »

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα