Σάλος με ανάρτηση βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για «τουρκική μειονότητα» – ΝΔ: Να πάρει θέση ο Ανδρουλάκης

Μοιραστειτε το

Η ανάρτηση του Μπουρχάν Μπαράν, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη, στην οποία κάνει λόγο για τουρκική μειονότητα στη Θράκη και καλεί τους Έλληνες μουσουλμάνους να συμμετάσχουν στις εκλογές για τους ψευδομουφτήδες προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας με την οποία καλεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να πάρει ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα.

Μια ανάρτηση του Μπουρχάν Μπαράν στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στην Ξάνθη, στο κείμενο που ήταν γραμμένο στα τουρκικά, αναφέρει πως ο ίδιος είναι μέλος της «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» (BTTA Danışma Kurulu) υποπίπτοντας έτσι στο πρώτο ατόπημα καθώς η μουσουλμανική μειονότητα αναφέρεται ως «τουρκική» μόνο από την Άγκυρα για λόγους που προφανούς εξυπηρετούν το αφήγημα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Επιπλέον, ο κ. Μπουρχάν Μπαράν στην ανάρτησή του κάνει γνωστά τα ονόματα όσων είναι υποψήφιοι στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου ψευδομουφτή στην Ξάνθη, καλώντας μάλιστα όλους τους Έλληνες μουσουλμάνους να συμμετάσχουν στις αρχαιρεσίες που θα διεξαχθούν στις 9 Σεπτεμβρίου ενώ δηλώνει ευθέως ότι θα στηρίξει όποιον εκλεγεί.

Θυμίζουμε πως ο ψευδομουφτής δεν αναγνωρίζεται από την ελληνική πολιτεία και διαχρονικά θεωρείται η «φωνή» της Άγκυρας στη Θράκη, την οποία και – προφανώς – επιβουλεύεται η Τουρκία διαχρονικά.

Η ανάρτηση του Μπουρχάν Μπαράν

Οργισμένη ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Το ατόπημα του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με τη Νέα Δημοκρατία να εκδίδει σχετική ανακοίνωση στην οποία ζητά από τον Νίκο Ανδρουλάκη να πάρει ξεκάθαρα θέση.

«Ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη Μπουρχάν Μπαράν σε δημόσια ανάρτησή του, δηλώνει μέλος της «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» (BTTA Danışma Kurulu), ανακοινώνει τους υποψήφιους ψευδομουφτήδες και καλεί τους Έλληνες μουσουλμάνους να προσέλθουν στις «εκλογές» στις 9/9. Επιπλέον, δηλώνει ευθαρσώς ότι θα σταθεί στο πλευρό εκείνου που θα εκλεγεί», αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει:

«Είναι ντροπή Έλληνας βουλευτής να αποκαλεί ουσιαστικά τη μειονότητα «τουρκική» και να παρακινεί τους μουσουλμάνους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές για το νέο ψευδομουφτή Ξάνθης, δηλαδή αυτόν που δεν αναγνωρίζει η πολιτεία».

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να πάρει θέση: Γιατί κρατάει βουλευτή που αναγνωρίζει τη μειονότητα ως «τουρκική»; Στο ΠΑΣΟΚ σέβονται ή όχι την ελληνική νομοθεσία; Σέβονται ή όχι τη νόμιμη διαδικασία εκλογής μουφτή, την οποία ψήφισε πριν λίγες εβδομάδες η Βουλή;», τονίζει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας καταλήγοντας.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...