Ρύθμιση 120 δόσεων: Δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο, λένε κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών

Μοιραστειτε το

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιο σχέδιο για νέα ρύθμιση των 100 – 120 δόσεων.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι μια νέα ρύθμιση που θα προβλέπει πολλές δόσεις θα ευνοούσε τους «στρατηγικούς κακοπληρωτές» και θα είχε αρνητικό αντίκτυπο τσα δημόσια έσοδα.

Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε τηλεοπτική του συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, το πρωί του Σαββάτου, δεν επιβεβαίωσε μια νέα ρύθμιση 120 δόσεων, σημειώνοντας πως μετά τον Απρίλιο και αναλόγως της εξέλιξης της πανδημίας, το οικονομικό επιτελείο θα αποφασίσει αν χρειαστούν νέες παρεμβάσεις.

Έτσι οι όποιες τελικές αποφάσεις για ρύθμιση «ειδικού σκοπού», εάν υπάρξουν, αναμένεται να «κλειδώσουν» την άνοιξη, με προοπτική να το νέο σχήμα των πολλών και μικρών δόσεων θα «τρέξει» από τον Μάιο, στο βαθμό φυσικά που θα ληφθεί τέτοια απόφαση.

Σημειώνεται πως για τα χρέη της πανδημίας το υπουργείο Οικονομικών έχει ανοίξει τη βεντάλια των ρυθμίσεων. Έτσι, όσοι συσσώρευσαν χρέη από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο 2020, τα οποία τελούν σε αναστολή έως τις 30 Απριλίου 2021, θα μπορούν να τα αποπληρώσουν από τον Μάιο του 2021 είτε σε 12 άτοκες δόσεις είτε σε 24 έντοκες δόσεις με επιτόκιο της τάξεως του 2,5%.

Όμως στους φόρους που έχει ανασταλεί η πληρωμή τους μέχρι και τον Απρίλιο θα έρθουν να προστεθούν και τα χρέη που δεν πληρώθηκαν από φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ και δόσεις ρυθμίσεων, ενώ παράλληλα θα τρέχουν και οι φορολογικές υποχρεώσεις του νέου έτους.

Όσοι έχασαν ρύθμιση 100 ή 120 δόσεων από τον Μάρτιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020 θα μπορούν να επανενταχθούν με τα ίδια προνόμια ενώ για τις δόσεις που δεν πληρώθηκαν σε αυτό το διάστημα θα μπορούν να πληρωθούν μετά το τέλος της ρύθμισης των 120 δόσεων. Όσοι έχασαν ρύθμιση από τον Νοέμβριο του 2019 και μετά θα μπορούν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους με την πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων.

Διαβάστε επίσης
Σταϊκούρας: Eπιστρεπτέα προκαταβολή και το 2021 – Έρχεται παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

EnvolveXL: στήριξη 100 ελληνικών startups τα επόμενα 5 χρόνια

Ένας μήνας έμεινε για την υποβολή αιτήσεων στο νέο...

Η συγκινητική ιστορία σκύλου που εγκαταλείφθηκε σε καταφύγιο έπειτα από 16 χρόνια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκινητική ιστορία της...