Ρωσικό παγοδρόμιο μετατράπηκε σε νοσοκομείο

Μοιραστειτε το

Τα κρούσματα στη Ρωσία σπάνε απανωτά ρεκόρ και οι αρχές στη Μόσχα κατασκεύασαν ένα προσωρινό νοσοκομείο μέσα σε ένα παγοδρόμιο προκειμένου να διαχειριστούν τη συρροή ασθενών με Covid-19.

Η χώρα των περίπου 145 εκατομμυρίων κατοίκων άρχισε να ανοίγει προσωρινές κλινικές και να αναπροσανατολίζει νοσοκομεία στην πρωτεύουσα και άλλες πόλεις προκειμένου να ελαφρύνει την πίεση στο σύστημα υγείας.

REUTERS/MAXIM SHEMETOV

Στη Μόσχα, το Παγοδρόμιο Krylatskoe, γνωστό για τη φιλοξενία διεθνών διαγωνισμών παγοδρομιών ταχύτητας, βρίσκεται τώρα στην πρώτη γραμμή αφού μετατράπηκε σε προσωρινό νοσοκομείο για ασθενείς με Covid-19. Άνοιξε τον περασμένο μήνα.

Αν και με περισσότερους πόρους στη διάθεσή τους σε σχέση με άλλες περιοχές, οι αρχές της Μόσχας βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση.

Περισσότερες από 1.300 νοσοκομειακές κλίνες εξοπλισμένες με παροχές οξυγόνου καλύπτουν τα 400 μέτρα στίβου του παγοδρομίου, με περισσότερους από 100 γιατρούς και νοσηλευτές.

«Μόνο το σχέδιό του το διαφοροποιεί από ένα συνηθισμένο νοσοκομείο», δήλωσε ο αρχίατρος Αντρέι Σκόντα στο πρακτορείο Reuters, φορώντας ιατρική μάσκα και στολή εργαστηρίου.

REUTERS/MAXIM SHEMETOV

Η εγκατάσταση, είπε, έχει εφοδιαστεί με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό προκειμένου να παράσχει θεραπεία και να διαγιγνώσκει την ασθένεια στους νοσούντες, περιλαμβανομένου και ενός μαγνητικού τομογράφου. Αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο νοσηλεύονται περίπου 600 άνθρωποι, με 60 έως 80 νέους ασθενείς να εισάγονται ή να παίρνουν εξιτήριο κάθε μέρα.

«Προετοιμαστήκαμε πολύ καλά, κάτι που δεν συνέβαινε την άνοιξη (στην έναρξη της πανδημίας)», είπε ο Σκόντα. «Από τότε έχουμε ετοιμάσει κλινικά πρωτόκολλα, έχουμε αποκτήσει εμπειρία στη μάχη κατά του κορωνοϊού…».

REUTERS/MAXIM SHEMETOV

Παρά την πρόσφατη κατακόρυφη αύξηση των μολύνσεων, οι ρωσικές αρχές απέφυγαν μέχρι τώρα να επιβάλουν περιορισμούς τύπου lockdown σε όλη τη χώρα όπως είχαν κάνει νωρίτερα φέτος, τονίζοντας αντ΄αυτού τη σημασία της υγιεινής, της κοινωνικής απόστασης και της επιβολής στοχευμένων μέτρων σε ορισμένες περιοχές. 

Οι αρχές στην περιοχή Μπουριάτια της Σιβηρίας, στα σύνορα με τη Μογγολία, έκλεισαν τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου τα εστιατόρια, τα εμπορικά κέντρα, τα μπαρ και τις δημόσιες εγκαταστάσεις για δύο εβδομάδες στην προσπάθεια να αναχαιτίσουν τον ιό.

Η περιοχή, που κατέγραψε 271 νέα περιστατικά μόλυνσης τις τελευταίες 24 ώρες, είναι η πρώτη στη Ρωσία που επιβάλλει αυστηρούς περιορισμούς ως απόκριση στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

REUTERS/MAXIM SHEMETOV

«Ο αριθμός των ασθενών δεν μειώνεται», δήλωσε ο Αλεξέι Τσιντένοφ, ο περιφερειακός κυβερνήτης, σε βιντεοδιάσκεψη. «Υπάρχει έλλειψη φαρμάκων στο δίκτυο των φαρμακείων. Όλο και περισσότερες νοσοκομειακές κλίνες απαιτούνται κάθε μέρα».

Με 1.948.603 μολύνσεις από την έναρξη της πανδημίας, η Ρωσία έχει τον πέμπτο μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ινδία, τη Βραζιλία και τη Γαλλία.

Οι ρωσικές αρχές κατέγραψαν 303 θανάτους που συνδέονται με τον κορωνοϊό τις τελευταίες 24 ώρες, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των θανάτων να φθάσει τις 33.489.

με πληροφορίες ΑΜΠΕ, Reuters

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...