Ρωσία: Το μεγαλύτερο πυρηνοκίνητο παγοθραυστικό στον κόσμο ξεκίνησε το ταξίδι του στην Αρκτική

Μοιραστειτε το

Το ταξίδι του διάρκειας δύο εβδομάδων στην Αρκτική ξεκίνησε το πυρηνοκίνητο παγοθραυστικό «Arktika» – το μεγαλύτερο στον κόσμο σύμφωνα με τη Μόσχα – στο πλαίσιο των προσπαθειών της Ρωσίας να αξιοποιήσει τις εμπορικές δυνατότητες στην περιοχή.

Το πυρηνοκίνητο παγοθραυστικό απέπλευσε από την Αγία Πετρούπολη με προορισμό το λιμάνι του Μούρμανσκ της Αρκτικής.

Η ρωσική κρατική εταιρεία Rosatomflot έχει χαρακτηρίσει το παγοθραυστικό ως το μεγαλύτερο και πιο ισχυρό στον κόσμο. Έχει μήκος 173 μέτρα, πλήρωμα 53 ατόμων και μπορεί να σπάει πάγους πάχους τριών μέτρων.

Το πλοίο θεωρείται ζωτικής σημασίας για τις προσπάθειες της Μόσχας να αναπτύξει τη θαλάσσια οδό της Βόρειας Θάλασσας, η οποία εκτείνεται από το Μούρμανσκ μέχρι τον Βερίγγειο πορθμό κοντά στην Αλάσκα.

Εν μέσω θερμότερων κλιματικών κύκλων, η Ρωσία ελπίζει ότι η θαλάσσια αυτή οδός θα μπορούσε να γίνει ένα «μίνι» κανάλι Σουέζ, το οποίο θα μείωνε τους χρόνους θαλάσσιων μεταφορών από την Ασία στην Ευρώπη.

Πριν ξεκινήσει το ταξίδι του στην Αρκτική, το πυρηνικό παγοθραυστικό πραγματοποίησε θαλάσσιες δοκιμές στα θυελλώδη νερά του Κόλπου της Φινλανδίας, ακολουθώντας πορεία μέσα σε ισχυρούς ανέμους και πανύψηλα κύματα.

Πηγή: Reuters

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...