Ρωσία: Προβιβάστηκε ο διευθυντής του ρωσικού νοσοκομείου όπου νοσηλεύτηκε ο Αλεξέι Ναβάλνι

Μοιραστειτε το

Ο αρχίατρος του νοσοκομείου του Ομσκ (Σιβηρία), όπου νοσηλεύτηκε για λίγο τον Αύγουστο ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, αφότου αρρώστησε κατά τη διάρκεια πτήσης, διορίστηκε περιφερειακός υπουργός Υγείας, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές Αρχές.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι είχε νιώσει έντονη αδιαθεσία, κατόπιν έπεσε σε κώμα, κατά την επιστροφή του με αεροπλάνο από τη Σιβηρία στη Μόσχα, τον Αύγουστο. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ομσκ, αφότου το αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση και παρέμεινε εκεί για λίγες ημέρες προτού μεταφερθεί στη Γερμανία, όπου οι γιατροί συμπέραναν πως είχε δηλητηριαστεί με νόβιτσκοκ.

Ο Αλεξάντερ Μουρακόφσκι ήταν μεταξύ των Ρώσων γιατρών που διαβεβαίωναν ότι δεν είχαν εντοπίσει κανένα ίχνος δηλητήριου στον οργανισμό του Ναβάλνι και αντιτίθεντο στη μεταφορά του στο Βερολίνο.

Σε ένα δελτίο τύπου, η κυβέρνηση της περιφέρειας του Ομσκ επισημαίνει πως ο 49χρονος Μουρακόφσκι «… γνωρίζει και κατανοεί ως γιατρός και διευθυντής όλες τις διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα στις υπηρεσίες υγείας».

«Η υποψηφιότητά του έγινε δεκτή από τη διεύθυνση του υπουργείου Υγείας της Ρωσίας», συμπληρώνεται το δελτίο Τύπου.

Χθες, η ρωσική αστυνομία ανέφερε πως ο Αλεξέι Ναβάλνι έπεσε σε κώμα διότι υπέφερε από οξεία «παγκρεατίτιδα».

Από την πλευρά του, ο Ναβάλνι κατηγορεί άμεσα τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ότι βρίσκεται πίσω από τη δηλητηρίασή του, μια κατηγορία που απορρίπτει η Μόσχα.

«Η κοινωνική ανέλιξη του Πούτιν. Λες ψέματα, πλαστογραφείς τα αποτελέσματα αναλύσεων, είσαι έτοιμος να υπηρετήσεις τους αρχηγούς με οιονδήποτε τρόπο και λαμβάνεις μια αποζημίωση, μια προαγωγή», έγραψε ο 44χρονος Ναβάλνι στο Twitter.

Ο ίδιος ανέφερε πως «οι υπηρεσίες υγείας μιας περιοχής με δύο εκατομμύρια κατοίκους βρίσκονται στα χέρια ενός ψεύτη που δεν κατανοεί την ιατρική».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...