Ρωσία: Ο Πούτιν θα ανακοινώσει πότε θα εμβολιαστεί – Πάνω από 3 εκατ. τα κρούσματα

Μοιραστειτε το

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα επιτρέψει ο ίδιος, σε όλους, να γνωρίζουν για τον εμβολιασμό του κατά του νέου κορωνοϊού, όπως δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. «Θα το ανακοινώσει ο ίδιος» δήλωσε ο Πεσκόφ.

Νωρίτερα σήμερα, η επίσημη σελίδα του εμβολίου Sputnik V στο Twitter, ανακοίνωσε ότι το ρωσικό εμβόλιο κατά του κοωονοϊού έχει αποδειχτεί ότι είναι περισσότερο από 90% αποτελεσματικό στους ανθρώπους, ηλικίας άνω των 60 ετών.

Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού στη Ρωσία ξεπέρασε σήμερα για πρώτη φορά το επίπεδο των 3 εκατομμυρίων αφού οι αρχές κατέγραψαν 29.258 νέα περιστατικά Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες και 567 θανάτους.

Αυτό αυξάνει τον επίσημο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού στη Ρωσία από την αρχή της πανδημίας σε 3.021.964, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Παράλληλα, η Ρωσία ενέκρινε σήμερα το βασικό της εμβόλιο κατά της Covid-19, το Sputnik V, για χρήση από ανθρώπους ηλικίας άνω των 60 ετών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Έως τώρα οι πολίτες άνω των 60 ετών εξαιρούνταν από το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού της Ρωσίας, καθώς το εμβόλιο δοκιμάστηκε ξεχωριστά σε αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Sputnik, Reuters

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...