Ρωσία κοροναϊός: Περισσότερα από 8.000 κρούσματα σε ένα 24ωρο

Μοιραστειτε το

Η Μόσχα παρατείνει τις προγραμματισμένες σχολικές διακοπές του Οκτωβρίο

Η ρωσική πρωτεύουσα θα παρατείνει ώστε να διαρκέσουν δύο εβδομάδες τις προγραμματισμένες σχολικές διακοπές του Οκτωβρίου στο πλαίσιο των μέτρων για την αναχαίτιση της διασποράς του νέου κοροναϊού, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί σύσταση που έκανε ο Σομπιάνιν την περασμένη εβδομάδα προς οποιονδήποτε έχει χρόνια προβλήματα υγείας ή τους ανθρώπους άνω των 65 ετών να παραμένουν στα σπίτια τους.

Σήμερα ο Σομπιάνιν σημείωσε ότι τα σχολεία θα μείνουν κλειστά από τις 5 ως τις 18 Οκτωβρίου και ζήτησε από τους γονείς να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους θα παραμένουν στο σπίτι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

«Σήμερα ένα σημαντικό ποσοστό από αυτούς που νοσούν -οι οποίοι είναι συχνά ασυμπτωματικοί- είναι παιδιά», έγραψε ο Σομπιάνιν στον ιστότοπό του.

«Όταν επιστρέφουν σπίτι εύκολα μεταδίδουν τον ιό στους ενήλικες και σε ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας, τα οποία αρρωσταίνουν σε μεγαλύτερο βαθμό», πρόσθεσε.

Πηγές είχαν δηλώσει στο Reuters την περασμένη εβδομάδα ότι τα νοσοκομεία της Μόσχας έλαβαν οδηγίες να αποδεσμεύσουν εκατοντάδες κλίνες για ασθενείς με COVID-19 λόγω μιας αιφνίδιας αύξησης των κρουσμάτων νέου κοροναϊού.

Σήμερα οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι συνολικά 8.232 νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν το 24ωρο που πέρασε στη Ρωσία, με τα οποία ανέρχονται σε συνολικά 1.167.805 από τότε που εμφανίστηκε η επιδημία της COVID-19 στη χώρα.

Παράλληλα 160 νέοι θάνατοι από COVID-19 καταγράφηκαν το 24ωρο που πέρασε, με τους οποίους ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την ασθένεια αυτή στη Ρωσία ανήλθε σε 20.545.

Η Ρωσία είναι η τέταρτη χώρα στον κόσμο σε αριθμό προσβληθέντων από SARS-CoV-2.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...