Ρωγμώδη κατάγματα έπαθε ο Μπάιντεν, παίζοντας με τον σκύλο του

Μοιραστειτε το

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρο των ΗΠΑ όρισε μια επικοινωνιακή ομάδα από επτά γυναίκες, οι τέσσερις εξ αυτών έγχρωμες

AP Photo/Carolyn Kaster

Μπότα ακινητοποίησης θα χρειαστεί να φορέσει για μερικές εβδομάδες ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, καθώς υπέστη ρωγμώδη κατάγματα στο πόδι το Σάββατο, ενώ έπαιζε με έναν από τους σκύλους του. Αυτό πάντως δεν τον εμπόδισε να ορίσει την επικοινωνιακή ομάδα του Λευκού Οίκου, η οποία θα αποτελείται από γυναίκες.

Έμπειρη επικοινωνιακή ομάδα

Το βράδυ της Κυριακής πάντως και παρά το κάταγμα, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος όρισε την επικοινωνιακή ομάδα που θα τον συνοδεύσει στον Λευκό Οίκο, αποδεικνύοντας ότι αυτό που επιθυμεί είναι να εκπροσωπήσει σε όλα τα πόστα όλες τις κοινωνικές και φυλετικές ομάδες της αμερικανικής κοινωνίας.

Διευθύντρια Επικοινωνίας του Λευκού Οίκου ορίστηκε η Κέιτ Μπέτινγκφελντ, που ήταν υπεύθυνη επικοινωνίας της προεκλογικής εκστρατείας του ενώ είχε υπηρετήσει ως υπεύθυνη επικοινωνίας του κατά τη θητεία του ως αντιπροέδρου των ΗΠΑ. Εκπρόσωπος Τύπου ορίστηκε η Τζεν Ψάκι, διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου επί διακυβέρνησης Ομπάμα και πρώην εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών.

Η επικοινωνιακή ομάδα του νέου προέδρου αποτελείται από επτά γυναίκες, όλες με μακρά θητεία και πείρα σε αντίστοιχα πόστα, με προϋπηρεσία στο Δημοκρατικό Κόμμα. Οι τέσσερις από αυτές είναι έγχρωμες.

Κατά την ανακοίνωσή του, ο Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι «η άμεση και ειλικρινής επικοινωνία με τον αμερικανικό λαό είναι ένα από τα σημαντικότερα καθήκοντα του προέδρου της χώρας και αυτή η ομάδα αναλαμβάνει αυτή την πολύ σημαντική ευθύνη, να συνδέσει τον αμερικανικό λαό με τον Λευκό Οίκο. Πρόκειται για γυναίκες με προσόντα, πείρα, που θα φέρουν τα διαφορετικά στοιχεία τους στη δουλειά τους και δεσμεύονται να εργαστούν για να γίνει η χώρα καλύτερη».

Η τακτική αυτή, αν υλοποιηθεί, θα έρθει σε ευθεία αντίθεση με αυτήν που ακολούθησε ο προκάτοχος του Μπάιντεν, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος συγκρούστηκε πολλές φορές με τον Τύπο, έκανε ελάχιστες συνεντεύξεις Τύπου, και όταν υλοποιούνταν ήταν στην πλειονότητά τους συγκρουσιακές, με επιθέσεις προς τα ΜΜΕ, ενώ συχνά στις ενημερώσεις υπήρχαν ασάφειες, ανακρίβειες και ψεύδη.

Ακτινογραφίες και μπότα ακινητοποίησης

Σύμφωνα με τους γιατρούς του, ο Τζο Μπάιντεν επισκέφθηκε ορθοπεδικό γιατρό χθες Κυριακή για ακτινογραφίες και αξονική. Αν και αρχικά η εκτίμηση ήταν ότι είχε πάθει μόνο ένα απλό διάστρεμμα, οι εξετάσεις έδειξαν ότι έχει «ρωγμώδη (μικρά) κατάγματα». Και όπως είπε ο προσωπικός του γιατρός Κέβιν Ο’Κόνορ, «θα χρειαστεί πιθανόν μια μπότα ακινητοποίησης για μερικές εβδομάδες».

Ο Τζο Μπάιντεν θα είναι ο γηραιότερος άνθρωπος που θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου των ΗΠΑ όταν ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου και η υγεία του είναι περισσότερο από σίγουρο ότι θα παρακολουθείται στενά τόσο από τους συμμάχους του, όσο και από τους αντιπάλους του.

Ευχές για ταχεία ανάρρωση του έστειλε και ο Ντόναλντ Τραμπ, μέσω ανάρτησης στο Twitter: «Γίνε καλά γρήγορα!», έγραψε.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...