Ρυθμιστής της αγοράς η τηλεργασία

Μοιραστειτε το

Από την έντυπη έκδοση

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη μισθωτή απασχόληση διεκδικεί πλέον η τηλεργασία, που αναδεικνύεται σε ρυθμιστή της αγοράς. Καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού είναι σε πλήρη εξέλιξη, η εξ αποστάσεως απασχόληση περνά στη φάση της υποχρεωτικής εφαρμογής, τόσο σε Περιφέρειες που είναι στο «κόκκινο» όσο και για εργαζόμενους σε όλη την επικράτεια που ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες.

Από σήμερα και τουλάχιστον μέχρι τις 4 Οκτωβρίου, το 40% των μισθωτών σε όλες τις επιχειρήσεις της Αττικής που μπορούν να εργαστούν από απόσταση, τηλεργάζεται υποχρεωτικά και υπό την απειλή προστίμου 3.000 ευρώ για τον επιχειρηματία.

Οι υποχρεώσεις και οι δυνατότητες εργοδοτών

Υποχρεωμένοι είναι επίσης οι εργοδότες σε όλη την Ελλάδα να ικανοποιούν το αίτημα του εργαζόμενου που ανήκει σε ευπαθή ομάδα υψηλού ή ενδιάμεσου κινδύνου να τηλεργάζεται, με στόχο να προστατευθεί από πιθανή μετάδοση του κορονοϊού. Η τηλεργασία δεν συνεπάγεται αλλαγή της σύμβασης εργασίας ή του μισθού.

Από την άλλη, η δυνατότητα του εργοδότη να επιβάλλει μονομερώς, με χρήση του διευθυντικού του δικαιώματος, τηλεργασία στους υπαλλήλους του έχει παραταθεί έως το τέλος του έτους, ενώ αναμένεται το νέο θεσμικό πλαίσιο για την τηλεργασία, που θα περιλαμβάνεται -όπως έχει εξαγγελθείστο μεγάλο εργασιακό νομοσχέδιο του Οκτωβρίου.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...