Ρουπακιώτης: Στοπ από Μαξίμου λίγο πριν «τυλίξουμε» τη Χρυσή Αυγή

Μοιραστειτε το

Φωτογραφία αρχείου / Eurokinissi

Παρέμβαση του Μαξίμου το 2013 που καθυστέρησε σημαντικά το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο καταγγέλλει ο Αντώνης Ρουπακιώτης, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Μιλώντας το πρωί στο Open ο δικηγόρος είπε πως «μέχρι τον  Μάιο του 2013 είχαμε ετοιμάσει ένα πλήρες αντιρατσιστικό νομοσχέδιο έχοντας υπόψη ότι η Χρυσή Αυγή αλώνιζε και ενώ ήμασταν έτοιμοι στην κυριολεξία να δέσουμε τον τόμο, να τον στείλουμε στην γενική γραμματεία της κυβέρνησης, έρχεται το μήνυμα από το Μαξίμου: στοπ, δεν περνάει αυτό το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο».

Ο κ. Ρουπακιώτης τόνισε ότι υπήρχε πίεση για την κατάρτιση του σχεδίου νόμου, καθώς στις 1/1/2014 η Ελλάδα θα αναλάμβανε την προεδρία της Ε.Ε. «Και πώς θα πήγαινε αν είχε ανοιχτό το θέμα με τη Χρυσή Αυγή; χωρίς αντιρατσιστικό νομοσχέδιο» είπε.

Παραταύτα, όπως σημείωσε ο πρώην υπουργός, «σταμάτησε, το κόψανε κι ανακοινώθηκε εκ των υστέρων ότι ανέλαβε το νομοσχέδιο αυτό να το επεξεργαστεί ο γενικός γραμματέας, Τάκης Μπαλτάκος, και ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Σταμάτης. Ξέρετε ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Ο νόμος 4285 να ψηφιστεί το 2014, ενώ είχε δολοφονηθεί ο Παύλος Φύσσας».

«Γιατί σταμάτησε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο; Θα μπορούσε να αποτρέψει μια δολοφονία; Δεν ξέρω. Δεν θα μπορούσε ή θα μπορούσε. Γιατί αν ψηφιζόταν ομόφωνα από τη Βουλή ένα τέτοιο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, θα έπαιρναν το μήνυμα τα σώματα ασφαλείας και ενδεχομένως κάποιοι εισαγγελείς, θα διαχεόταν στην ελληνική κοινωνία ότι το ελληνικό κοινοβούλιο είναι κατά του ρατσισμού, κατά του εθνικισμού, κατά του φασισμού, κατά του ναζισμού».

Στη συνέχεια ο ίδιος εκτίμησε ότι θα αποφεύγονταν οι θάνατοι, εάν η Χρυσή Αυγή είχε παραπεμφθεί νωρίτερα ενώπιον της Δικαιοσύνης. «Αν ήταν 25 οι δικογραφίες, 30, πριν δολοφονηθεί ο Λουκμάν και πριν δολοφονηθεί ο Φύσσας, και τότε δεν θα ήταν ενιαία υπόθεση; Και τότε θα αξιολογούνταν από τα δικαστήρια ως εγκληματική οργάνωση» είπε. 

«Στις 25, στις 27, στις 28 υποθέσεις γιατί αδρανήσαμε; Έπρεπε να σκοτωθεί και ο Φύσσας για να ανοίξουμε το ζήτημα;» αναρωτήθηκε σημειώνοντας ότι ήδη μέχρι τότε υπήρχαν σοβαροί τραυματισμοί, οι δολοφονικές πράξεις στο Βόλο και ο φόνος του Λουκμάν.

Ο κ. Ρουπακιώτης αναφέρθηκε στις επικρίσεις που ακολούθησαν από την καθυστέρηση. «Υπήρξε θόρυβος μέγας και αντίδρασαν οι ελληνοαμερικανικές ευρωπαϊκές οργανώσεις, αντέδρασε το συμβούλιο των εβραϊκών οργανώσεων εδώ, αντέδρασε ο Συνήγορος του Πολίτη, ο Συνήγορος του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Μούιζνιεκς, ένας Λετονός που όση σχέση είχε με τον κομμουνισμό τόσο εγώ έχω σχέση με την Κίνα, αντέδρασε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ».

«Τα γεγονότα είναι τρανταχτά. Αυτά που λέω τώρα -όχι για να φανώ προφήτης, για να φανεί η αξιοπιστία και η τεκμηρίωση- τα είπα κατ’ επανάληψη στους συναδέλφους σας, σε σταθμούς τηλεοπτικούς αμέσως μετά και μήνες ολάκερους μετά την παραίτησή μου» ανέφερε.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...