Ρουκέτες έπεσαν σε εδάφη του νότιου Ισραήλ

Μοιραστειτε το

Δύο ρουκέτες εκτοξεύθηκαν τo βράδυ του Σαββάτου προς τις περιοχές του νότιου Ισραήλ, όπως γνωστοποίησε το γενικό ετιτελείο του ισραηλινού στρατού.

Η επίθεση προέλθη από εδάφη της Λωρίδας της Γάζας, χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς ανθρώπων ή υλικές ζημιές. Η μία από τις ρουκέτες, πάντως, ενεργοποίησε τις σειρήνες αεράμυνας στην παραθαλάσσια πόλη Ασντότ, περίπου 40 χιλιόμετρα βόρεια της Γάζας.

«Το ισραηλινό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας “Σιδηρούς Θόλος” ενεργοποιήθηκε για την αναχαίτιση κατά τις προβλεπόμενες επιχειρησιακές διαδικασίες» ανακοίνωσε το ισραηλινός στρατός.

Και οι δύο ρουκέτες έπεσαν σε ακατοίκητες περιοχές, πληροφορία την οποία ωστόσο δεν επιβεβαίωσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιθέσεις καταγράφηκαν μερικές ημέρες μετά την επέτειο της δολοφονίας ενός από τα σημαντικότερα στελέχη της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ, του Μπάχα Αμπού αλ Άτα.

Είχε σκοτωθεί τη 12η Νοεμβρίου του 2019 σε στοχευμένο πλήγμα, το οποίο έλαβε χώρα με τον συντονισμό του στρατού και της υπηρεσίας αντικατασκοπίας. Είχε επίσης, σκοτωθεί η σύζυγός του. Σε αντίποινα είχαν εκτοξευθεί σχεδόν 200 ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από AFP

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...