Ρεκόρ τριετίας για την ανεργία στη Βρετανία

Μοιραστειτε το

Η ανεργία αυξήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Αύγουστο στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας τριετίας στο 4,5%, από 4,1% το προηγούμενο τρίμηνο, ένα καθαρό σήμα ότι το ποσοστό ανεργίας τείνει σε επίπεδα πρωτόγνωρα για σχεδόν τριάντα χρόνια, καθώς το πρόγραμμα στήριξης των μισθών τελειώνει αυτόν τον μήνα και νέοι τοπικοί περιορισμοί επιβάλλονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής ανακοίνωσε ότι η ανεργία αυξήθηκε κατά 138.000 άτομα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, υπολογίζεται ότι μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι έμειναν χωρίς δουλειά. Από τα προγράμματα στήριξης της εργασίας επωφελήθηκαν περίπου 1,2 εκατομμύρια εργοδότες με σχεδόν 9,6 εκατομμύρια εργαζόμενους, ενώ το συνολικό κόστος έχει φθάσει περίπου 40 δισεκατομμύρια λίρες ή 52 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σε πρώτη φάση περίπου το 30% του εργατικού δυναμικού συμμετείχε στα προγράμματα αυτά και παρότι δεν εργάζονταν τους τελευταίους μήνες, δεν λογίζονταν ως άνεργοι.

Καθώς τα προγράμματα ολοκληρώνονται στο τέλος Οκτωβρίου, πολλοί απ’ όσους συμμετέχουν αναμένεται να απολυθούν και η ανεργία να αυξηθεί περαιτέρω.

Με πληροφορίες από Associated Press και Reuters.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...