Ραγδαίες εξελίξεις στην Εσθονία: Παραιτείται ο πρωθυπουργός μετά από οικονομική έρευνα

Μοιραστειτε το

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από το αξίωμα του πρωθυπουργού της Εσθονίας ανακοίνωσε σήμερα ο Γιούρι Ράτας, μέσω της εκπροσώπου του, μετά από έρευνα για ένα έργο ανάπτυξης ακινήτων στην πρωτεύουσα.  

Ο Ράτας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Εσθονίας την Τετάρτη το πρωί για να του ανακοινώσει την παραίτησή του, ανέφερε το ειδησεογραφικό δίκτυο BNS.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Liisi Poll, δήλωσε ότι ο πρόεδρος θα έχει το καθήκον να προτείνει τον επόμενο ηγέτη της κυβέρνησης στο κοινοβούλιο.

Το κόμμα του Ράτας έχει βρεθεί τις τελευταίες ημέρες υπόλογο σε ποινική έρευνα σχετικά με τη χρηματοδότηση ενός έργου ανάπτυξης ακινήτων στο Ταλίν.

«Ενώ υπάρχουν σίγουρα άλλοι τρόποι να προχωρήσουμε, μόνο ένας από αυτούς φαινόταν σωστός», δήλωσε ο Ράτας, ο οποίος αρνείται οποιαδήποτε γνώση σχετικά με τη χρηματοδότηση, σύμφωνα με το BNS.

Ο Ρατάς, πρωθυπουργός από τα τέλη του 2016, έχασε τις γενικές εκλογές του 2019, στις οποίες το κεντροδεξιό Κόμμα Μεταρρυθμίσεων εμφανίστηκε ως το μεγαλύτερο κόμμα.

Στη συνέχεια εμπόδισε τον νικητή να πάρει την εξουσία σχηματίζοντας έναν αιφνιδιαστικό συνασπισμό του αριστερού του κέντρου, του συντηρητικού κόμματος πατρίδας και του ακροδεξιού ΕΚΚΡ που έδωσε στα τρία κόμματα την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Στη σύνοδο κορυφής στις 10-11 Δεκεμβρίου δεν είχε παραστεί καθώς βρισκόταν σε καθεστώς καραντίνας μετά από επαφή του με κρούσμα κορωνοϊού.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...