«Ρίχτερ» στο BBC μετά τον σάλο για την… παγίδα που είχαν στήσει στην πριγκίπισσα Νταϊάνα!

Μοιραστειτε το

Φως στις «σκοτεινές» συνθήκες κάτω από τις οποίες το 1995 ο άσημος τότε ρεπόρτερ του BBC Μάρτιν Μπασίρ κατάφερε να εξασφαλίσει την αποκλειστική συνέντευξη της πριγκίπισσας Νταϊάνα, που προκάλεσε πάταγο, επιχειρεί να ρίξει το δημόσιο βρετανικό κανάλι αρχίζοντας ανεξάρτητη έρευνα.

Το σκάνδαλο «Dianagate» ανέλαβε να διαλευκάνει με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του BBC ο πρώην δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βρετανίας Τζον Ντάισον, μετά τον σάλο που ξέσπασε από τις καταγγελίες του αδελφού της «θλιμμένης πριγκίπισσας» Τσαρλς Σπένσερ ότι ο Μπασίρ την εξαπάτησε προκειμένου να την πείσει να ανοίξει το στόμα της για την κρυφή σχέση του Καρόλου με την «αιώνια ερωμένη του» Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς.

Ο Τσαρλς Σπένσερ υποστηρίζει ότι ο Μπασίρ τού παρουσίασε πλαστά αντίγραφα κίνησης λογαριασμού, που έδειχναν ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας πλήρωναν δύο πρόσωπα στο παλάτι με σκοπό να κατασκοπεύουν την αδελφή του. «Εάν δεν είχα δει αυτά τα έγγραφα, δεν θα είχα ποτέ συστήσει τον Μπασίρ στην αδελφή μου» γράφει σε επιστολή στο BBC, απαιτώντας εξηγήσεις γι’ αυτές τις «ανέντιμες» μεθόδους.

Άπλετο φως

«Το BBC είναι αποφασισμένο να ρίξει άπλετο φως σε αυτά τα γεγονότα, και γι’ αυτό ζητήσαμε να διεξαχθεί ανεξάρτητη έρευνα» απάντησε ο γενικός διευθυντής του Τιμ Ντέιβι. Η έρευνα θα εξετάσει τη συμπεριφορά του Μάρτιν Μπασίρ, τα αντίγραφα κίνησης λογαριασμών, καθώς και αν το BBC γνώριζε και συνειδητά προστάτευσε τον δημοσιογράφο του.

Η συνέντευξη της Νταϊάνα στην εκπομπή «Panorama» του BBC, την οποία παρακολούθησαν 22.800.000 Βρετανοί, ήταν η πρώτη παγκόσμια αποκλειστικότητα του Μπασίρ. Ο ίδιος το 2003 «χτύπησε» ξανά με το αποκλειστικό ντοκιμαντέρ «Living with Michael Jackson» για τον Μάικλ Τζάκσον και τη σοκαριστική σχέση του με αγόρια. Ανοίγοντας την ψυχή της στον Μπασίρ το 1995, η πριγκίπισσα Νταϊάνα, που σκοτώθηκε δύο χρόνια αργότερα σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι, επιβεβαίωσε ότι υπήρχαν «τρία πρόσωπα» στον γάμο της, αναφερόμενη στη σχέση του Καρόλου με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, ενώ παραδέχτηκε ότι και η ίδια είχε εξωσυζυγική σχέση.

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Να λάμψει η αλήθεια»!

Τη στήριξή του στον πρώην ανώτατο δικαστή Τζον Ντάισον, ο οποίος θα διερευνήσει το «Dianagate», εξέφρασε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ

Ο δεύτερος στη σειρά διαδοχής για τον θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος, όταν το 1995 η μητέρα του έδωσε τη συνέντευξη στον Μάρτιν Μπασίρ, ήταν μόλις 13 ετών, πέρασε τις τελευταίες δύο εβδομάδες ασκώντας έντονες πιέσεις στο BBC να προσλάβει μια κορυφαία προσωπικότητα για την έρευνα, σύμφωνα με την «Daily Mail».

Τώρα στηρίζει την έρευνα για να προστατέψει την κληρονομιά της μητέρας του, καθώς θεωρεί προσωπικό του καθήκον να βεβαιωθεί ότι θα έρθει στο φως η αλήθεια για κάθε πτυχή του σκανδάλου.

Πηγή: Espresso

Πηγή
Author: editor02

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...