Ρένα Κουβελιώτη: Όταν παθαίνω κρίση για λίγα λεπτά ξεχνάω ποια είμαι

Μοιραστειτε το

Η Ρένα Κουβελιώτη, η δημοσιογράφος που αντιμετωπίζει με δύναμη την ασθένεια που της προκαλεί συρρίκνωση του εγκεφάλου βρέθηκε την Κυριακή (18/10) καλεσμένη στην εκπομπή του Νίκου Μάνεση.

«Το έμαθα από το 2015. Το πρόβλημα προέκυψε μετά την κηδεία του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Είχα ένα λιποθυμικό επεισόδιο, πήγα στο νοσοκομείο μου έκαναν αξονική και νόμιζαν ότι έκαναν κάποιο λάθος γιατί είδαν έναν εγκέφαλο που ανήκε σε μια γυναίκα μεγαλύτερη από μένα. Ξαναέκανα την εξέταση και μου είπαν να το κοιτάξω γιατί υπήρχε θέμα στον εγκέφαλο μου στο κομμάτι της μνήμης. Γενικά ξεχνάω κάποια πράγματα… Έχω όμως κάποιες κρίσεις και για λίγα λεπτά δεν θυμάμαι καν ποια είμαι. Αλλά σε λίγο περνάει», είπε και συνέχισε: «Δεν ξέρουμε πώς θα είμαστε αύριο. Πρέπει να περνάμε όσο πιο πολύ μπορούμε κοντά στα αγαπημένα μας πρόσωπα».

Η δημοσιογράφος ανέφερε και το πώς αντιμετωπίζουν την κατάσταση τα παιδιά της: «Τα παιδιά μου το αντιμετωπίζουν με χιούμορ. Μου λένε ότι ξεχνάω. Φοβάμαι μήπως δεν θυμάμαι τα παιδιά μου, αλλά ακόμα και να συμβεί αυτό μετά από κάποια χρόνια, θέλω να μου τα θυμίσουν τα παιδιά μου για να τα ξαναζήσω… να τα ζήσω ξανά. Με έχουν αναλάβει οι καλύτεροι γιατροί που είναι πολύ αισιόδοξοι. Στην αρχή πίστεψα ότι έχω σκλήρυνση κατά πλάκας. Δεν είχα. Υπάρχουν κάποιες γονιδιακές εξετάσεις. Η καλύτερη άμυνα είναι η πρόληψη. Έχω έναν πολύ ιδιαίτερο εγκέφαλο. Έχω όμως και καλούς γιατρούς που είναι αισιόδοξοι».

Μάλιστα, η ίδια έχει ετοιμάσει ένα βιβλίο με τίτλο «Θα με αγαπάς όταν δεν θα σε θυμάμαι», περιγράφοντας τα συναισθήματά της για όλο αυτό που βιώνει.

Η εφημερίδα «Καθημερινή», δημοσίευσε στο πρωτοσέλιδό της, πληροφορίες για το συγκεκριμένο συγγραφικό εγχείρημα της Ρένας Κουβελιώτη.

«Ένα πρωινό μου είπανε πως σύντομα θα σωπάσει η μνήμη μου, το θησαυροφυλάκιό μου, το απόσταγμα του Εγώ. Αν ήμουν μόνη στη ζωή μπορεί και να μη με ένοιαζε, τώρα όμως…» γράφει η Ρένα Κουβελιώτη στον πρόλογο του βιβλίου της περιγράφοντας τη μάχη της με τη συρρίκνωση του εγκεφάλου, πρόδρομο στάδιο της άνοιας.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Άγριες Μέλισσες: Η δήλωση της Μυρσίνης για το σενάριο που μας ξάφνιασε!

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...