Π. Τσακλόγλου: «Ατομικός κουμπαράς» για κάθε νέο ασφαλισμένο μετά την 1η Ιανουαρίου του 2022

Μοιραστειτε το

Τη δημιουργία «ατομικού κουμπαρά» για κάθε νέο ασφαλισμένο μετά την 1η Ιανουαρίου του 2022, στοχεύοντας στην εξασφάλιση υψηλότερων επικουρικών συντάξεων για τη νέα γενιά,  παρουσίασε σε συνέντευξή του ως ένα από τους βασικούς άξονες της της νέας ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνος Τσακλόγλου.

Ο κ. Τσακλόγλου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, εξήγησε ότι στον σχεδιασμό, είναι η λειτουργία κεφαλαιοποιητικού πυλώνα στην επικουρική ασφάλιση, δηλαδή από τις εισφορές των νέων ασφαλισμένων θα δημιουργούνται  αποταμιεύσεις, σημαντικό τμήμα των οποίων θα διατεθεί για χρηματοδότηση επενδύσεων στη χώρα µας. 

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι με αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζονται οι υφιστάμενες επικουρικές και κύριες συντάξεις, ενώ διαβεβαίωσε ότι προς το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2021 θα είναι έτοιμη και η νομοθεσία. 

Αναφερόμενος στην πανδημία, ο κ. Τσακλόγλου επανέλαβε τα όσα είπε και στην Βουλή χθες , απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ κ. Μουλκιώτη, δηλαδή ότι το υπουργείο Εργασίας  και Κοινωνικών Υποθέσεων εξετάζει το ενδεχόμενο να αναγνωριστεί ο κορωνοϊός ως παράγοντας κινδύνου για την υγεία των εργαζομένων, προκειμένου να θεωρηθεί εργατικό ατύχημα ο θάνατος από τη νόσο Covid-19.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, οι οποίες σχετίζονται αμιγώς με την επαγγελματική δραστηριότητα.

 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...