Πώς να γιορτάσετε με ασφάλεια την παραμονή της Πρωτοχρονιάς: Οι οδηγίες του CDC

Μοιραστειτε το

Ο ασφαλέστερος τρόπος για να γιορτάσουμε τη νέα χρονιά κατά τη διάρκεια της πανδημίας είναι στο σπίτι με τα άτομα με τα οποία ζείτε μαζί ή μέσω διαδικτύου με φίλους και συγγενείς, ανέφεραν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ στις συστάσεις που δημοσίευσαν προ ημερών στον ιστότοπό τους.

«Η παραμονή στο σπίτι είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψετε τον εαυτό σας και τους άλλους», αναφέρεται, σε μια επανάληψη των οδηγιών που είχαν δοθεί και κατά τις χειμερινές διακοπές.

Προς τους οικοδεσπότες των ρεβεγιόν, το CDC προτείνει αυτά να οργανωθούν σε εξωτερικό χώρο, να περιοριστεί ο αριθμός των επισκεπτών, να διατίθενται επιπλέον μάσκες και να διατηρείται η μουσική υπόκρουση χαμηλά για να αποφευχθούν οι φωνές.

Σύμφωνα με τις οδηγίες κατά τη διάρκεια της γιορτής οι μάσκες πρέπει να φοριούνται τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, να διατηρούνται οι αποστάσεις των δύο μέτρων, να αποφεύγεται ο συνωστισμός και οι χώροι που δεν αερίζονται σωστά και οι παριστάμενοι να πλένουν τακτικά τα χέρια τους.

Επιπλέον, πρέπει να αποφεύγεται το αλκοόλ και τα χάπια που μπορούν να επηρεάσου την κρίση μας.

«Αν και είναι πιθανό ορισμένα άτομα να λάβουν εμβόλια Covid-19 πριν από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, συνεχίστε να λαμβάνετε μέτρα για να προστατέψετε τον εαυτό σας και τους άλλους για κάποιο χρονικό διάστημα», λέει το CDC.

«Μην διστάσετε να αποφασίσετε να αναβάλλετε ή να ακυρώσετε τη συγκέντρωσή σας. Κάντε ό, τι είναι καλύτερο για εσάς», συνεχίζει η οδηγία.

Τα ταξίδια μπορεί επίσης να αυξήσουν την πιθανότητα διασποράς του ιού, γι αυτό και το CDC προτρέπει τους Αμερικανούς για την αναβολή τους.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...