Πώς θα προστατευθεί η Ακρόπολη από κάθε κίνδυνο -Η μελέτη ασφαλείας που παρέδωσε ο Λ. Οικονόμου στη Λίνα Μενδώνη | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | iefimerida.gr

Μοιραστειτε το

Ένα στικάκι με προτάσεις 600 σελίδων για την προστασία της Ακρόπολης από κάθε κίνδυνο, πραγματικό ή υποθετικό, παρέδωσε σήμερα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου στην υπουργό Πολιτισμού.

Πρόκειται για την ολιστική μελέτη ασφαλείας του συνόλου των μνημείων της Ακροπόλεως, που συνέταξε το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ), το οποίο εποπτεύεται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πραγματοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας του υπουργείου Πολιτισμού με το ΚΕΜΕΑ και πέρα από τα μνημεία και τον βράχο της Ακρόπολης, η μελέτη επεκτείνεται στο Ηρώδειο, τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στον Άρειο Πάγο και τους δυτικούς λόφους, δηλαδή τον λόφο Μουσών, λόφο Νυμφών και την Πνύκα, στην Αρχαία Αγορά, τη Ρωμαϊκή Αγορά και την Βιβλιοθήκη του Αδριανού. Οι προτάσεις του ΚΕΜΕΑ θα μελετηθούν από τους αρμόδιους του υπουργείου Πολιτισμού και στη συνέχεια το έργο θα περάσει σε πιλοτική εφαρμογή, με ανοιχτό πάντα το ενδεχόμενο προσαρμογών και επικαιροποίησής του, δήλωσε ο κ. Οικονόμου στην τελετή παραδόσης, στο ΥΠΠΟ.

«Μια ενδεχόμενη ζημιά στα μνημεία είναι μη αναστρέψιμη, ιδίως στην Ακρόπολη, και θα ήταν μεγάλη δυσφήμιση για τη χώρα αν συνέβαινε το παραμικρό», τόνισε η κ. Μενδώνη, εκφράζοντας την επιθυμία να επεκταθεί η συνεργασία με το ΚΕΜΕΑ και σε άλλα μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.

Πηγή
Author: NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα