Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία μέσα στο lockdown

Μοιραστειτε το

Σε διευκρινίσεις προχώρησε το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων σε όλη την επικράτεια από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου και για τις επόμενες τρεις εβδομάδες, κατά τις οποίες θα ισχύει το γενικό lockdown.

Όπως είναι γνωστό, θα υπάρξει αναστολή λειτουργίας Γυμνασίων και Λυκείων της γενικής εκπαίδευσης όλης της χώρας. Αντίθετα, θα συνεχίσουν τη δια ζώσης λειτουργία τους οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, νηπιαγωγεία και δημοτικά, καθώς και τα ολοήμερα σχολεία. Παράλληλα, εξακολουθεί να υπάρχει δυνατότητα για εγγραφές στα ολοήμερα. 

Ως προς τις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, θα συνεχιστεί κανονικά η δια ζώσης λειτουργία τους. Σύμφωνα με το Υπουργείο, έχει ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για τους μαθητές και τις οικογένειές τους, ανάμεσα σε άλλους λόγους γιατί επιβαρύνονται δυσανάλογα από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Φροντιστήρια, δομές μελέτης, κέντρα ξένων γλωσσών θα βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας για το ίδιο χρονικό διάστημα και θα μπορούν να λειτουργούν μόνο μέσω τηλεκπαίδευσης.

Τα σχολεία που αναστέλλουν τη δια ζώσης λειτουργία τους ξεκινούν άμεσα υποχρεωτική σύγχρονη τηλεκπαίδευση, ως εκ τούτου οι διευθυντές καλούνται να εκπονήσουν προγράμματα για σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Η ύλη θα προχωράει κανονικά μέσω της τηλεκπαίδευσης.

Εξάλλου, το Υπουργείο υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι έχει εξασφαλίσει τη συνεργασία Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και CISCO Webex δίχως χρέωση προς το Δημόσιο για την υλοποίηση της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης. Ωστόσο, η εν λόγω σύμβαση δεν έχει δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα, παρόλο που εκκρεμεί εδώ και καιρό η σχετική αίτηση από διάφορους φορείς, μεταξύ των οποίων και από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Επίσης, το Υπουργείο κάνει λόγο για ενίσχυση του εξοπλισμού σχολείων με περισσότερες από 80.000 φορητές συσκευές, τη στιγμή που υπάρχουν καταγγελίες ότι σε ορισμένα σχολεία, δόθηκε πολύ μικρός αριθμός –και μοιραία ανεπαρκής για τις υπάρχουσες ανάγκες– υπολογιστών, που ήταν μάλιστα παλαιότερης τεχνολογίας. .

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, υποστήριξε μεταξύ άλλων πως «…είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι για τη μεταφορά της μαθησιακής διαδικασίας στην εξ αποστάσεως μορφή της, στηρίζουμε με κάθε μέσο τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους, τους εκπαιδευτικούς μας, τα στελέχη μας, και είμαστε αισιόδοξοι ότι σε λίγο καιρό θα επανέλθουμε στην κανονικότητα».

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως το κλείσιμο των σχολείων φανερώνει την αποτυχία του Υπουργείου Παιδείας. Μεταξύ άλλων το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλογίζει πολύμηνη αδιαφορία, έλλειψη πολιτικής βούλησης και διαχειριστική ανικανότητα στο αρμόδιο Υπουργείο, υπενθυμίζοντας ότι μέχρι και χθες η υπουργός Νίκη Κεραμέως υποστήριζε πως τα «σχολεία πρέπει να μείνουν ανοιχτά».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...