Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις από αύριο

Μοιραστειτε το

EUROKINISSI/POOL/SOOC/ΑΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Διευκρινίσεις σχετικά με την εφαρμογή των νέων μέτρων, που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, έδωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, απευθύνοντας για άλλη μια φορά ισχυρές συστάσεις για την πιστή τήρηση των μέτρων από όλους.

Ειδικότερα αναφέρθηκε στο πώς θα γίνεται η μετακίνηση για όσους εργάζονται τις νυχτερινές ώρες ή πρέπει να μετακινηθούν για λόγο εργασίας μετά τις 00:30 τα μεσάνυχτα.

Όπως εξήγησε:

  • Για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ η μετακίνηση θα γίνεται όπως στην περίοδο του lockdown, δηλαδή με την επίδειξη δημοσιογραφικής ταυτότητας και βεβαίωσης εργοδότη, η οποία ανέφερε θα πρέπει να ανανεώνεται ανά 14 ημέρες.
  • Για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα ανέφερε ότι θα πρέπει να συμπληρώνεται στην ΕΡΓΑΝΗ αίτηση και θα απαιτείται άδεια κυκλοφορίας από τον εργοδότη.
  • Για άλλα πρόσωπα που χρειάζεται να μετακινηθούν για επαγγελματικούς σκοπούς, όπως ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοί θα πρέπει να συμπληρώνουν έγγραφο στην ΕΡΓΑΝΗ.
  • Όσον αφορά στους δημόσιους υπαλλήλους, αν χρειαστεί κατ’ εξαίρεση μετακίνηση, αυτή γίνεται με την επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου και βεβαίωση κίνησης από σχετική εφαρμογή ή τον αρμόδιο προϊστάμενο.

Για τα κατοικίδια

Κληθείς να απαντήσει σχετικά με το αν κάποιος μπορεί να μετακινηθεί κατ’ εξαίρεση για τις ανάγκες του κατοικιδίου του, ο Ν. Χαρδαλιάς απάντησε ότι μπορούμε να το προγραμματίσουμε πριν από την ώρα απαγόρευσης…

Περισσότερα σε λίγο…
 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...