Πώς διαβάζουν και πώς ερμηνεύουν στη ΝΔ την δημοσκόπηση της MRB

Μοιραστειτε το

Στο στρατόπεδο της ΝΔ με αφορμή τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, αλλά και της MRB για το Newsbomb.gr εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι, αλλά και «δικαιωμένοι» για ορισμένα ευρήματα

Όπως χαρακτηριστικά έλεγαν στο Newsbomb.gr κυβερνητικοί αξιωματούχοι, «καταρχάς δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Μετά από 3,5 χρόνια θητείας είναι φυσιολογικό να υπάρχει αυτό που λέμε κυβερνητική φθορά. Δεν προκύπτει όμως από πουθενά κάποια ανατροπή».

Στην Πειραιώς αισθάνονται παράλληλα «δικαιωμένοι» καθώς όπως λένε το μέγα ζήτημα δεν είναι οι παρακολουθήσεις και οι υποκλοπές, όπως υποστήριζε η αντιπολίτευση, αλλά τα ζητήματα της οικονομίας και της ακρίβειας, στα οποία η κυβέρνηση (όπως λένε στο Μέγαρο Μαξίμου) δίνει και θα συνεχίσει να δίνει μεγάλο αγώνα. Επισημαίνουν εξάλλου ότι ο πρωθυπουργός γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους θέλει να «στρέψει την ατζέντα της ΝΔ στα ουσιώδη και όχι στην τοξικότητα και στον πόλεμο λάσπης και κουτσομπολιού που επιδιώκει η αντιπολίτευση».

Στη ΝΔ θεωρούν ότι οι όποιες διαρροές προς άλλα κόμματα είναι ελάχιστες και δεν επηρεάζουν το πολιτικό σκηνικό, ενώ θεωρούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται συντριπτικά σε δημοφιλία έναντι του Αλέξη Τσίπρα και έναντι του Νίκου Ανδρουλάκη. Εκτιμούν ότι η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ ότι «ο Μητσοτάκης θα πέσει από τις υποκλοπές», απέτυχε παταγωδώς αφού όπως φαίνεται και από τη δημοσκόπηση της MRB οι παρακολουθήσεις είναι το τελευταίο θέμα στην ιεράρχηση των πολιτών. «Έρχεται όγδοο με ποσοστό 2,5%. Ελάχιστοι λοιπόν θεωρούν ότι είναι ένα θέμα που απασχολεί επί της ουσίας την καθημερινότητά τους», λένε χαρακτηριστικά γαλάζια στελέχη.

Σημειώνουν ακόμα ότι είναι συντριπτική η υπεροχή της ΝΔ στην παράσταση νίκης (στο ερώτημα: ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις εκλογές;). 46,5% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι θα κερδίσει η ΝΔ και 21,9% απαντούν ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως λένε «ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει σοβαρή εναλλακτική πρόταση εξουσίας και ξέρουν πολύ καλά ότι ο Μητσοτάκης θα μείνει προσηλωμένος στο να βγει η χώρα στο ξέφωτο».

Προφανώς στην κυβέρνηση λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την δυσαρέσκεια των πολιτών καθώς το 63,3% δηλώνει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί καθόλου στις υποχρεώσεις του ή δυσκολεύεται πάρα πολύ. Όμως διαβεβαιώνουν ότι η αντιστροφή του αρνητικού οικονομικού κλίματος είναι «μαχητή» και αυτό θα φανεί συν τω χρόνω.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...