Πόσο πληρώνονται στα Πρωτοβάθμια Πειθαρχικά Συμβούλια (ΦΕΚ)

Μοιραστειτε το

Με Κοινή Απόφαση των κ.κ. Θ.Σκυλακάκη και Π.Θεοδωρικάκου, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ. ΥΟΔΔ 1046/21.12.2020), καθορίστηκαν τα ποσά που εισπράττουν ως αποζημίωση ο Πρόεδρος, τα Μέλη, ο Εισηγητής και ο Γραμματέας των Πρωτοβάθμιων Πειθαρχικών Συμβουλίων.

Υπογραμμίζουμε ότι στην Απόφαση έδωσαν αναδρομική ισχύ, συγκεκριμένα ξεκινά να ισχύει έναν ολόκληρο χρόνο πριν την έκδοση του ΦΕΚ.

 

Τα  Πρωτοβάθμια Πειθαρχικά Συμβούλια προβλέπονται στο άρθρο 146Β του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα (ν.3528/2007 ως ισχύει).  Έχουν συγκροτηθεί 95 τέτοια Συμβούλια και, συνεπώς, από την έκδοση της ΚΥΑ προκαλείται δαπάνη ύψους 1.724.250 ευρώ περίπου σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού για το τρέχον έτος και για κάθε επόμενο έτος, η οποία «θα βαρύνει τις πιστώσεις των προϋπολογισμών των οικείων Φορέων, οι οποίοι και θα εκδώσουν τις οικείες Αποφάσεις ανάληψης υποχρέωσης (ΑΛΕ 2120207001 για τα Υπουργεία και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ΚΑΕ 0264 για τα ΝΠΔΔ και ΚΑΕ 0515 για τους Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού).

 

Ειδικότερα, οι Υπουργοί όρισαν την μηνιαία αποζημίωση ως εξής:

– Πρόεδρος: 250,00 €

– Μέλος: 200,00 €

– Γραμματέας: 150,00 €

 

Για την καταβολή της αποζημίωσης θα πρέπει να συντρέχουν σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις:

1)  Συμμετοχή του Προέδρου, των Mελών και του Γραμματέα σε 4 συνεδριάσεις το μήνα. Σε περίπτωση συμμετοχής σε λιγότερες συνεδριάσεις, η αποζημίωση περικόπτεται ανάλογα.

2) Κάθε εξάμηνο, βάσει της υποχρεωτικής ενημέρωσης του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, να προκύπτει ότι έχει ολοκληρωθεί αριθμός υποθέσεων, ήτοι ότι έχει εκδοθεί κατά περίπτωση οριστική ή τελεσίδικη πειθαρχική απόφαση, που να καλύπτει ποσοστό τουλάχιστον 25% επί του συνόλου των εκκρεμών υποθέσεων ενώπιον του οικείου Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου.

 

Στο Mέλος του Συμβουλίου που έχει οριστεί Εισηγητής, καταβάλλεται, πέραν της ανωτέρω αποζημίωσης, αποζημίωση ύψους 100 ευρώ για κάθε 4 κατατεθείσες εκ μέρους του εισηγήσεις για υποθέσεις που εξετάστηκαν από το οικείο Συμβούλιο και ανεξαρτήτως των ανωτέρω προϋποθέσεων.  Σε περίπτωση κατάθεσης λιγότερων εισηγήσεων, η αποζημίωση περικόπτεται ανάλογα.

Η ΚΥΑ «αρχίζει να ισχύει ένα έτος πριν από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα