Πόσο θα μας στοιχίσει αυτή η κυβέρνηση;

Μοιραστειτε το

ΕΦ.ΣΥΝ.

Για τη σημερινή κυβέρνηση σημασία δεν έχει τι κάνει, αλλά πώς το εμφανίζει στους πολίτες. Μέγιστη απόδειξη ο τρόπος που διαχειρίζεται την πανδημία από τότε που εμφανίστηκε. Σήμερα τρέχει πανικόβλητη να αποφύγει μια δεύτερη γενική καραντίνα και την οικονομική καταστροφή που αυτή θα επιφέρει. Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Η περίοδος της πανδημίας για την Ελλάδα ξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου, όταν έγιναν γνωστά τα πρώτα κρούσματα. Η κυβέρνηση, αντιλαμβανόμενη τον κίνδυνο να τιναχτεί στον αέρα το δημόσιο σύστημα υγείας από μια ανεξέλεγκτη εξάπλωση του ιού, κατέφυγε πολύ γρήγορα στο μέτρο της γενικής καραντίνας.

Το μέτρο, όπως ήταν αναμενόμενο, απέδωσε. Η εξάπλωση της νόσου ανακόπηκε δραστικά, αλλά τα προβλήματα στην οικονομία πήραν τεράστιες διαστάσεις καθώς μια νέα κρίση σάρωσε επιχειρήσεις και εργαζόμενους.

Ο πανικός μπροστά στην πανδημία που ένιωσε η κυβέρνηση τον Μάρτιο, αντικαταστάθηκε τον Μάιο από τον πανικό μπροστά στην καταρρέουσα οικονομία. Ετσι με τις πρωθυπουργικές φιέστες του Ιουνίου στη Σαντορίνη άνοιξε άρον άρον ο τουρισμός.

Για δύο και πλέον μήνες ουσιαστικά δεν τηρήθηκε κανένα μέτρο προστασίας και αυτοπροστασίας από την πανδημία. Ούτε για τους Ελληνες πολίτες, ούτε για τους τουρίστες. Το αποτέλεσμα το γνωρίζουμε. Κανένα όφελος για την οικονομία και νέα δραματική εξάπλωση του ιού.

Η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη είχε την τύχη με το μέρος της. Στο ζήτημα της πανδημίας είχε τη στήριξη ή την ανοχή της αντιπολίτευσης. Δεν την αξιοποίησε για να προσφέρει έργο, αλλά ως απόδειξη της… δήθεν υπεροχής της.

Είχε και έχει επίσης χρήματα, καθώς χαλάρωσαν όλοι οι δημοσιονομικοί κανόνες της Ε.Ε και της ευρωζώνης. Χρηματοδότησε ημετέρους και την εφαρμογή των ιδεοληψιών της.

Είχε χρονικά περιθώρια, αλλά δεν προετοίμασε το άνοιγμα της οικονομίας και του τουρισμού μέσα από ασφαλή βήματα. Δεν έκανε τις προσλήψεις που χρειάζονταν στην Υγεία σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Δεν επιδότησε την εργασία, αλλά την ανεργία. Δεν δημιούργησε τις προϋποθέσεις που χρειάζονται -προσλήψεις εκπαιδευτικών και άλλων- για να λειτουργήσει ασφαλώς η Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες.

Ο κόσμος άρχισε να καταλαβαίνει πώς λειτουργεί η κυβέρνηση και της γυρίζει την πλάτη. Αυτό φαίνεται στις έρευνες. Ταυτόχρονα όμως την πληρώνει. Πόσο ακριβά, αυτό θα φανεί σύντομα.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...