Πως θα αποφύγετε την χαλάρωση στα μπράτσα; | in.gr

Μοιραστειτε το

Η χαλάρωση του δέρματος στα χέρια και συγκεκριμένα στην περιοχή κοντά στις μασχάλες, δηλαδή κάτω από τα μπράτσα, βασανίζει πολλές γυναίκες, λίγο μετά τα δεύτερα –άντα και σίγουρα στα ήντα.

Τι μπορείς να κάνεις;

Για αρχή να ξεκαθαρίσουμε ότι η βασικότερη αιτία για τη χαλάρωση στο δέρμα στην εν λόγω περιοχή είναι η γήρανση και η φθορά της, που με τα χρόνια αυξάνεται αδυνατίζοντας τους μύες, ενώ ταυτόχρονα οι ιστοί χάνουν ολοένα και περισσότερο τη ζωτικότητά τους και το δέρμα την ελαστικότητά του. Την κατάσταση επιδεινώνουν η απότομη αυξομείωση βάρους, αλλά και το κάπνισμα, η κακή διατροφή,  η μειωμένη άσκηση και η κατανάλωση αλκοόλ.

Για να αντιμετωπίσεις λοιπόν το πρόβλημα  με τα χαλαρά μπράτσα καλό είναι για αρχή να φροντίσεις να ενυδατώσεις την περιοχή. Πιες άφθονο νερό και γενικότερα υγρά προκειμένου το δέρμα να μένει σφριγηλό, ενυδατωμένο και υγιές.

Παράλληλα απέφυγε τηγανητά, συσκευασμένα φαγητά, επεξεργασμένη ζάχαρη και αλάτι. Δεδομένου ότι σου χρειάζονται συστατικά όπως είναι η ελαστίνη, το κολλαγόνο, οι βιταμίνη Α, η βιταμίνη C και οι ανθοκυανιδίνες προτίμησε να καταναλώνεις πράσινα, σκούρα λαχανικά, όπως η λαχανίδα και το αβοκάντο, ντομάτες και κόκκινες πιπεριές, φράουλες και cranberry, αλλά και αμύγδαλα και καρύδια,  ψάρι και γλυκοπατάτα.

Μαχαίρι πρέπει να κόψεις τις εξαντλητικές δίαιτες, οι οποίες καθιστούν πιο εμφανές το πρόβλημα όταν χάνεις γρήγορα κιλά και κυρίως απότομα λίπος. Καλό είναι το λίπος από την περιοχή να φύγει πριν το σημείο σμιλευτεί, αλλά με σωστό ρυθμό και με τη βοήθεια συγκεκριμένων τεχνικών μασάζ και άσκηση.

Έτσι ή αλλιώς φρόντισε να συμπεριλάβεις την άθληση στο πρόγραμμά σου, ώστε να ασκήσεις την περιοχή, για παράδειγμα πραγματοποιώντας συγκεκριμένα σετ με βαράκια, κάμψεις, αλλά και κάνοντας κολύμπι.

Από τις κυριότερες πηγές χαλάρωσης του δέρματος είναι το κάπνισμα οπότε λάβε τα μέτρα σου.

Προμηθεύσου και χρησιμοποίησε μάσκες που βοηθούν. Η πιο απλή γίνεται με μέντα, που έχεις βράσει και στην οποία έχει εμποτίσει μια γάζα, που δένεις στο επίμαχο σημείο γύρω γύρω ή με ένα κλάμερ για τουλάχιστον 10 λεπτά. Αφού ξεπλύνεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη συσφικτική σου κρέμα. Μπορείς να εφαρμόζεις 1 – 2 φορές την εβδομάδα. Βοηθά πολύ το τζελ αλόης το οποίο τοποθετείται για 10 λεπτά. Ξεβγάζεις με άφθονο νερό και επαναλαμβάνεις όσες φορές μέσα στο μήνα ή στην εβδομάδα επιθυμείς

Εσύ αποφασίζεις τι από τα παραπάνω θα ακολουθήσεις πάντως η βελτίωση της χαλάρωσης στα μπράτσα είναι αποκλειστικά στο χέρι σου!

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή
Author: Λευτέρης Τρίγκας

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...