Πως εμπλέκεται ο ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση Αναστασιάδη και τα εκατομμύρια από τις «χρυσές βίζες» | newsbreak

Μοιραστειτε το

Συνεχίζει να προκαλεί αναταραχές στο πολιτικό σκηνικό της Κύπρου η υπόθεση των καταγγελιών του τέως διευθυντή της «Καθημερινής Κύπρου» Ανδρέα Παράσχου, όσον αφορά την εκμυστήρευση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στον Αλέξη Τσίπρα ότι το γραφείο του επωφελήθηκε με 300.000.000 ευρώ από το κυπριακό επενδυτικό πρόγραμμα με την υπόθεση με τις «χρυσές βίζες».

Αγγίζει, μάλιστα και τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, παρά τη διάψευση του Αλέξη Τσίπρα, ο δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι η πηγή του για όσα έγραψε ήταν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και με δεδομένο ότι δεν είναι πολλοί αυτοί από τον ΣΥΡΙΖΑ που θα μπορούσαν να είναι παρόντες στη συγκεκριμένη συνάντηση, προκαλεί ισχυρούς πονοκεφάλους στην Κουμουνδούρου, που βλέπει να εμπλέκεται σε μια υπόθεση η οποία δεν έχει μόνο χαρακτηριστικά διαφθοράς αλλά και εθνικής μειοδοσίας.

Yπενθυμίζεται ότι ο κ. Παράσχος στο άρθρο του, που αποτέλεσε την αφορμή για την πολιτική θύελλα, σημείωνε: «…Είχε όμως αντιληφθεί ότι ‘τα χρυσά διαβατήρια‘ ήταν η κότα με τα χρυσά αβγά, που, όπως φέρεται να εκμυστηρεύτηκε σε μια νύχτα ευθυμίας στην Αθήνα, άφηνε στο γραφείο του 300 εκατ. ετησίως, που τα πήγαινε μετά στις Σεϋχέλλες με ιδιωτικές πτήσεις. Γι’ αυτό στο Μoν Πελεράν δεν πήρε Βαρώσι και Μόρφου και στο Κραν Μοντάνα λύση. Αιφνιδίως όμως το Al Jazeera σήκωσε τη σκεπή και φάνηκε ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός, όπως και η κουστωδία του, και πως εμάς τελικά μας πήρε ο δαίμονας!»

Ο Ανδρέας Παράσχος, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, επέμεινε στους ισχυρισμούς του και αναφέρθηκε περαιτέρω στη συζήτηση που είχε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη σχετικά με τη λύση των δύο κρατών, την οποία φαίνεται να υποστήριξε κάποια στιγμή.

Εξιστόρησε, μάλιστα, πώς ακριβώς προέκυψε η συζήτηση γι’ αυτό όταν ερωτήθηκε από τον δημοσιογράφο της εκπομπής σχετικά: «Ήμουν στο γραφείο του και ξεκίνησε η κουβέντα για το Κυπριακό. Άρχισε να επιχειρηματολογεί ότι η ΔΔΟ δεν θα είναι λειτουργική και καλύτερα να χωρίσουμε τους λογαριασμούς μας με τους Τουρκοκυπρίους και να δούμε το ενδεχόμενο λύσης δύο κρατών ή χαλαρής ομοσπονδίας».

Τον κ. Παράσχο επιβεβαίωσε -όσον αφορά στα της λύσης των δύο κρατών- και ο Νικόλας Παπαδόπουλος, πρόεδρος του ΔΗΚΟ, ο οποίος είπε ότι άκουσε τον Πρόεδρο να αναφέρεται σε χαλαρή ομοσπονδία, που παρέπεμπε σε συνομοσπονδία. Παραδέχτηκε ότι έχει πληροφορηθεί από πρέσβεις και παράγοντες στην Κύπρο ότι έγιναν συζητήσεις με τον Πρόεδρο για λύση δύο κρατών.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Αναστασιάδης διέψευσε ακόμα μία φορά τη συγκεκριμένη αναφορά και τόνισε ότι καλείται να αποδείξει πως δεν είναι ελέφαντας…

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα