Πυρ ομαδόν κατά Μητσοτάκη για το κορονο-γλέντι στην Ικαρία

Μοιραστειτε το

Διαστάσεις πήρε όπως αναμενόταν το κορονο-γλέντι στο οποίο συμμετείχε ο πρωθυπουργός στην Ικαρία χθες, πρώτη μέρα επιβολής των νέων περιορισμών, μεταξύ των οποίων το αμφιβόλου αποτελεσματικότητας μέτρο για απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 6 μ.μ. σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική αλλά μόνο τα Σαββατοκύριακα.

Μετά την άφιξη του στο νησί με αφορμή την έναρξη των εμβολιασμών κατά του νέου κορονοϊού ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε δεκτός με αποδοκιμασίες από εκατοντάδες πολίτες, που παρά το κλίμα πρωτοφανούς αστυνομοκρατίας τον γιούχαραν, άνοιξαν πανό και έκαναν πορεία, τηρώντας τα μέτρα προστασίας.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός δεν φαίνεται να έκανε το ίδιο, σύμφωνα με επώνυμη καταγγελία που ξεσήκωσε θύελλα πολιτικών αντιδράσεων, καθώς αναφέρει ότι ο κ. Μητσοτάκης και η συνοδεία του τρώνε στη βεράντα του σπιτιού του βουλευτή Σάμου, Χρ. Στεφανάδη, συνοδεία 30 ατόμων.

Αργά χθες βράδυ ο τελευταίος επιχείρησε να δικαιολογήσει όσα έγιναν, κάνοντας λόγο για «πρόχειρο και σύντομο γεύμα», όπου «τηρήθηκαν όλα τα μέτρα» προστασίας. Αν και αναγνώρισε ότι οι συνθήκες «δεν ήταν οι πρέπουσες» καθώς -όπως υποστήριξε– «προσήλθε αυθόρμητα» κόσμος για να δει από κοντά τον πρωθυπουργό, έκανε λόγο για «παρεξήγηση» και ισχυρίστηκε ότι «ερμηνεύθηκε αρνητικά η έκφραση της παραδοσιακής φιλοξενίας» στο νησί της Ικαρίας.

Κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσαν χθες πυρά κατά του πρωθυπουργού, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επανήλθαν και σήμερα στο θέμα ζητώντας απαντήσεις, αφού η κυβέρνηση τηρεί άκρα του τάφου σιωπή.

ΣΥΡΙΖΑ: Στην εποχή της τεχνολογίας η αλήθεια δε κρύβεται

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι ακόμα περιμένει «να μας εξηγήσει αν το γλέντι είναι άλλη μια στιγμή ανεμελιάς ή η απόδειξη ότι η αλαζονεία του δεν έχει όριο».

«Αν το κορονογλέντι της Ικαρίας το είχε διοργανώσει κάποιος πολίτης θα ήταν παντού πρώτη είδηση. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι  και σχολιαστές θα κούναγαν το δάκτυλο για την ατομική ευθύνη και ήδη θα είχε ξεκινήσει η διαδικασία επιβολής προστίμου 3.000 ευρώ για τον διοργανωτή και 300 ευρώ για κάθε παρευρισκόμενο. Ο νόμος όμως, ως γνωστόν, δεν ισχύει για τον κ. Μητσοτάκη» σημειώνει η Κουμουνδούρου για να προσθέσει το εξής:

«Η αλήθεια πάντα βρίσκει τον δρόμο της. Μπορεί εχθές το βράδυ όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας πλην του Open, να “αγνόησαν” να προβάλουν την είδηση και τα σχετικά βίντεο, αλλά αυτό είναι απλά άλλο ένα επεισόδιο στην απαξίωση των ιδίων. Στην εποχή της τεχνολογίας η αλήθεια δε κρύβεται. Ιδίως η αλήθεια που εξοργίζει τη κοινή γνώμη» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΜέΡΑ25: Καμία απολύτως ντροπή από τον κ. Μητσοτάκη

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλη Κριθαρίδης, τόνισε πως «ο Πρωθυπουργός που τόσο καιρό κουνάει το δάχτυλο στους πολίτες τη στιγμή που η Κυβέρνηση του δεν έχει κάνει τίποτα ουσιαστικό για να περιορίσει την πανδημία και τις συνέπειες της, συνωστίστηκε σε “ικαριώτικο γλέντι” στο μπαλκόνι του σπιτιου τοπικού βουλευτή του.

»Κι όλα αυτά μάλιστα την ίδια ημέρα που ξεκίνησαν να ισχύουν και τα νέα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα για τους πολίτες, οι οποίοι “μένουνε σπίτι” από τις 6. Καμία απολύτως ντροπή από τον κ. Μητσοτάκη».

ΚΙΝ.ΑΛΛ: Υπεράνω του νόμου η Ν.Δ.

«Πρωθυπουργός και Νέα Δημοκρατία είναι υπεράνω του νόμου. Συνωστισμός και φαγοπότια επιτρέπονται μόνο γι’ αυτούς» σχολίασε σε ανάρτησή του στο Twitter το Κίνημα Αλλαγής.

Σε χωριστή ανακοίνωση για την εστίαση ο φορέας αναφέρεται στο αλαλούμ για το take away κάνοντας λόγο για φαρσοκωμωδία. «Το πρωί απαγορεύεται το take away, το μεσημέρι επιτρέπεται. Ο αρμόδιος υπουργός ζητά τα κλειδιά των μαγαζιών, και μετά αρχίζει τις συγγνώμες. Ο πρωθυπουργός δεν έχει κουράγιο να μιλήσει με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων και φωνάζει μερικούς φίλους του για να τους πει ότι όλα καλά. Στο μεταξύ οι επιχειρήσεις απειλούνται με αφανισμό και οι εργαζόμενοι με ανεργία».

ΚΚΕ: Πολυπληθής κουστωδία και προκλητικά γεύματα

Η ΤΕ Ικαρίας – Φούρνων του Kομμανιστικού Κόμματος χαιρέτησε «τα σωματεία και τους φορείς, που με αγωνιστικό πνεύμα και τηρώντας τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική που συσσωρεύει προβλήματα για το λαό των νησιών».

Η ΤΕ επισημαίνει πως «αυτή η στάση του λαού ήταν σε πλήρη αντίθεση με την πολυπληθή κουστωδία και τα προκλητικά γεύματα του πρωθυπουργού, σε αυτή την επικοινωνιακού τύπου επίσκεψή του. Παρά τα μεγάλα λόγια τα κενά στο νοσοκομείο και το δημόσιο σύστημα υγείας παραμένουν πολλά, με ευθύνη τόσο της σημερινής, όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων».

»Ενδεικτικό είναι ότι δεν υπάρχει ούτε καν πνευμονολόγος, ενώ η πλειοψηφία των κλινικών (πχ παθολογική, χειρουργική, παιδιατρική, γυναικολογική, καρδιολογική) δεν έχουν το προσωπικό για να λειτουργήσουν σε 24ωρη βάση. Τα περιφερειακά ιατρεία λειτουργούν με κενά, ενώ υπάρχουν περίοδοι που δεν έχουν κανένα γιατρό. Το δε περιφερειακό ιατρείο Φούρνων στο τέλος του μήνα θα μείνει με ένα γιατρό. Το ΕΚΑΒ δεν μπορεί να λειτουργήσει πάντα σε 24ωρη βάση, με όποιους κινδύνους αυτό συνεπάγεται».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως «συνεπώς οι διεκδικήσεις του λαού των νησιών είναι δίκαιες, ενώ η εικόνα που δίνει η κυβέρνηση για την κάλυψη των κενών είναι κάλπικη. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Ικαριώτες και οι Φουρνιώτες μεταβαίνουν στην Αθήνα για μια σειρά από ιατρικές εξετάσεις, ενώ τώρα με την πανδημία, ακόμη κι αυτό περιορίστηκε σημαντικά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιβάρυνση της υγείας τους. Σε σχέση με τον εμβολιασμό έχει επιβεβαιωθεί ότι η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ στερεί τη δυνατότητα μαζικού, έγκαιρου και ασφαλούς εμβολιασμού. Δεν έχει φροντίσει ούτε καν για το προσωπικό που απαιτείται για να γίνουν οι εμβολιασμοί.

»Όσον αφορά τα αναπτυξιακά έργα στα νησιά, στην ίδια την τοποθέτηση του πρωθυπουργού αποτυπώνεται ότι κριτήριό τους είναι η δυνατότητα κερδοφορίας του κεφαλαίου. Για τη θαλάσσια συγκοινωνία η ικανοποίηση, που εξέφρασε ο πρωθυπουργός, μάλλον έχει να κάνει με τις γεμάτες από χρήμα τσέπες των εφοπλιστών, αφού η σύνδεση της Ικαρίας και των Φούρνων με την ηπειρωτική Ελλάδα είναι σπανιότατη, 2 φορές τη βδομάδα, και με τα εισιτήρια πανάκριβα.

«Ο λαός της Ικαρίας και των Φούρνων είναι βέβαιο ότι θα διατηρήσει τις αγωνιστικές του παραδόσεις απέναντι στις επιδιώξεις των εκάστοτε κυβερνήσεων που στηρίζουν το κεφάλαιο. Γι’ αυτό και δε θα σκύψει το κεφάλι, θα φωνάζει και θα διεκδικεί το δίκιο του, θα αντιπαλεύει τις πολιτικές που τον πνίγουν, θα συσπειρώνεται γύρω από τη ριζοσπαστική πρόταση του ΚΚΕ» καταλήγει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του κόμματος. 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...