Πυρά από ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ για την «αφωνία» της κυβέρνησης στα γεγονότα του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Μοιραστειτε το

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας εξαπολύουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, με αφορμή τη δράση και τις επιθέσεις ακροδεξιών κουκουλοφόρων στο 2ο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης, καθώς της καταλογίζουν «αφωνία» στη καταδίκη της φασιστικής βίας και επί της ουσίας σύμπλευση της αστυνομίας με τους ταραξίες.

«Εδώ και δύο μέρες, με την κάλυψη της Χρυσής Αυγής, νεοναζί έχουν μετατρέψει Λύκειο στη Σταυρούπολη σε πεδίο μάχης. Σήμερα ανενόχλητοι κατάφεραν να εκτοξεύουν ακόμα και μολότοφ εναντίον της αντιφασιστικής συγκέντρωσης, υπό τα αδιάφορα βλέμματα διμοιρίας των ΜΑΤ. Η ηγεσία των νεοναζί μπορεί να είναι φυλακή, το δηλητήριο όμως του ρατσισμού και του φασισμού είναι ακόμα εδώ», ανέφερε στα κοινωνικά δίκτυα ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ χρεώνει επί της ουσίας στη κυβέρνηση την άνοδο της ακροδεξιάς βίας, καταλογίζοντας τις ευθύνες για τα όσα συμβαίνουν στα υπουργεία Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη.

«Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή έκρηξη νεοναζιστικής βίας. Η αναβάθμιση της ακροδεξιάς της πτέρυγας και η ανοχή ακόμα και της δημοσιοποίησης ονομάτων νηπίων, με μεταναστευτική καταγωγή από βουλευτή της, δίνει χώρο στους νεοναζί και ανοίγει το δρόμο για πιο επιθετικές ενέργειες από τη μεριά τους. Τα υπουργεία Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη απλά παρακολουθούν τους νεοναζί να μετατρέπουν ένα σχολείο σε ορμητήριο. Η κοινωνία θα παλέψει και θα νικήσει ξανά τους νεοναζί, ούτε βήμα πίσω!», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Για «άρνηση» της Νίκης Κεραμέως να καταδικάσει της «χρυσαυγίτικη βία», κάνει λόγο ο Νίκος Φίλης, υποστηρίζοντας ότι σε ερώτηση του η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή, περιορίστηκε να δηλώσει ότι η κυβέρνηση είναι εναντίον… «της διακοπής μαθημάτων από οπουδήποτε κι αν προέρχεται».

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «ντροπή», ζητώντας «να διακοπούν τα μαθήματα στα δύο ΕΠΑΛ και να συνεδριάσουν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών με την παρουσία της υπουργού. Τώρα που εκδηλώνεται νέο κύμα μίσους, φανατισμού, βίας και χρυσαυγίτικης εγκληματικότητας, είναι απαραίτητο να υπάρξει άμεση παρέμβαση και να σταλεί αποφασιστικό σήμα. Τα «από όπου κι αν προέρχονται» αποθρασύνουν τους δράστες και δημιουργούν τον κίνδυνο επανεμφάνισης του χρυσαυγιτισμού. Η κα Κεραμέως θα έπρεπε να βρίσκεται ήδη σήμερα στα σχολεία, στη Θεσσαλονίκη.

ΚΚΕ: Εγκληματική επίθεση νεοναζί με της πλάτες της ΕΛΑΣ

Στην καταγγελία της «εγκληματικής επίθεση» χρυσαυγίτικων, εθνικιστικών και ναζιστικών ομάδων με ξύλα, λοστάρια, πέτρες, ακόμα και βόμβες μολότοφ, μέσα από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, ενάντια σε γονείς, μαθητές και φοιτητές», προχώρησε με ανακοίνωση της Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Ο Περισσός καταγγέλλει ανοιχτά τη σύμπραξη των κουκουλοφόρων με τις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο. «Είναι απαράδεκτη η στάση της αστυνομίας. Την ώρα της επίθεσης των φασιστικών ομάδων οι αστυνομικές δυνάμεις απωθούσαν ρίχνοντας χημικά και δακρυγόνα τους γονείς, τους μαθητές και τους φοιτητές και έκαναν πλάτη στις φασιστικές δυνάμεις», αναφέρει στην ανακοίνωση του.

Το ΚΚΕ καλεί τη κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, ζητώντας από τον λαό της Θεσσαλονίκης να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο που καλούν οι φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία, σύλλογοι γονέων και μαζικοί φορείς σήμερα στις 18:30 στην πλατεία Τερψιθέας στη Σταυρούπολη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βόλος: Άγριο ξύλο ανάμεσα σε ανήλικα κορίτσια σε κεντρικό σημείο της πόλης

Χάος στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Μετά τα χημικά και τις μολότοφ, ανήλικες έδειραν δύο συμμαθήτριές τους

Φαίη Σκορδά: Η εξομολόγηση για το πρόβλημα στα μάτια – «Χρειάζεται μεταμόσχευση κερατοειδούς»

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...