Πρώτος σταθμός, Περιστέρι – Ο Τσίπρας ξεκινάει από τα Δυτικά την προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ

Μοιραστειτε το

Από τη Δυτική Αθήνα και το Περιστέρι, εκεί που χτυπάει η «καρδιά» του κόσμου της εργασίας στην πρωτεύουσα, επιλέγει ο Αλέξης Τσίπρας να κηρύξει τη δική του, ανεπίσημη, έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει έναν και μόνο στόχο. Τη νίκη στις επόμενες εκλογές, ανεξάρτητα από το πότε θα διεξαχθούν.

Εδώ και εβδομάδες, στην Κουμουνδούρου εργάζονται με ορίζοντα το φθινόπωρο. Η εκλογολογία του τελευταίου μήνα οδηγούσε εύλογα στο συμπέρασμα ότι βρισκόμασταν σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι -ανάμεσα τους και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας- που υποστήριζαν ότι οι εκλογές θα γινόντουσαν στα τέλη Σεπτεμβρίου, το αργότερο αρχές Οκτωβρίου.

Από την περασμένη Τετάρτη ως και σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να κόψει αυτή τη συζήτηση, δηλώνοντας τρεις φορές ότι θα εξαντλήσει την τετραετία. Φαίνεται, όμως, πως οι διαβεβαιώσεις του δεν πείθουν την ηγετική ομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που συνεχίζει ακάθεκτη τον αρχικό σχεδιασμό της.

Η συζήτηση για τα ψηφοδέλτια έχει φουντώσει για τα καλά, ενώ με γοργούς ρυθμούς δείχνει να προχωράει και η κατάρτιση του προεκλογικού προγράμματος. Και εκτός από αυτά, ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ριχτεί για τα καλά στην προεκλογική μάχη, πραγματοποιώντας περιοδείες και ανοιχτές ομιλίες.

Μέχρι τώρα, οι ομιλίες περιορίζονταν στην περιφέρεια. Σήμερα έρχεται η ώρα της Αττικής, καθώς στις 19.30, στην κεντρική πλατεία Περιστερίου, ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει την πρώτη προεκλογική -επί της ουσίας- ανοιχτή συγκέντρωση στην πρωτεύουσα.

Η επιλογή του μεγαλύτερου δήμου της Δυτικής Αθήνας, κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Αρχικά, η περιοχή αναδείχθηκε σε «προπύργιο» της Κουμουνδούρου, καθώς διατήρησε την πρωτιά και στην ήττα του 2019. Μάλιστα, σε αυτή την περιφέρεια κατέβηκε υποψήφιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης για λογαριασμό της ΝΔ, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο σημαντικό το αποτέλεσμα.

Επίσης, η Δυτική Αθήνα -άρα και το Περιστέρι- είναι μία περιοχή στην οποία κατοικούν και ψηφίζουν κατά βάση εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι, δηλαδή τα κοινά στα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να απευθυνθεί. Και γι αυτό και η προεκλογική εκστρατεία ξεκινάει από εκεί.

Επίσης, απαρατήρητο δεν πρέπει να περάσει και το γεγονός ότι στη Δυτική Αθήνα θα είναι -σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες- υποψήφιες και οι Έφη Αχτσιόγλου-Ρένα Δούρου, δηλαδή τα δύο στελέχη που συγκέντρωσαν τους περισσότερους σταυρούς στην Αττική κατά την πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...