Πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν – Τζόνσον μετά την ορκωμοσία του προέδρου των ΗΠΑ

Μοιραστειτε το

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε απόψε ότι ανυπομονεί να συνεργαστεί με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για την επίτευξη των κοινών στόχων τους, συμπεριλαμβανομένης και της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, μετά την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες.

«Ο πρωθυπουργός χαιρέτισε θερμά την απόφαση του προέδρου να επανενταχθούν (οι ΗΠΑ) στη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Βασιζόμενοι στη μακρά ιστορία συνεργασίας των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου στα θέματα της ασφάλειας και της άμυνας, οι δύο ηγέτες εξέφρασαν εξάλλου και πάλι τη δέσμευσή τους στο ΝΑΤΟ και τις κοινές αξίες τους, της προώθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προστασίας της δημοκρατίας, προστίθεται στην ανακοίνωση αυτήν.

Ο νέος Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε την Πέμπτη, όπως αναμενόταν, εκτελεστικό διάταγμα το οποίο προβλέπει την έναρξη της διαδικασίας για την επανένταξη της χώρας στη συμφωνία του Παρισιού για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής, αναιρώντας μια από τις πιο εμβληματικές ενέργειες του Ρεπουμπλικάνου προκατόχου του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο μεγιστάνας, που καταφερόταν για χρόνια εναντίον της συμφωνίας αυτής, η οποία έχει υπογραφτεί από σχεδόν όλες τις χώρες του κόσμου, ενημέρωσε τα Ηνωμένα Έθνη για την πρόθεσή του να αποσύρει την Ουάσινγκτον από αυτήν το 2019. Oι ΗΠΑ τυπικά απήλθαν από τη συμφωνία τον Νοέμβριο του 2020.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...