Πρώτη άτυπη συνάντηση Αναστασιάδη – Τατάρ: Οι εισβολείς συνεχίζουν να ματώνουν την Κύπρο – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Συμφώνησαν ότι… διαφωνούν Αναστασιάδης και Τατάρ.

Χωρίς… λευκό καπνό ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Ερσίν Τατάρ. Η συνάντηση διήρκεσε σχεδόν 2 ώρες και πραγματοποιήθηκε στην κατοικία της Ειδικής Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ στο αεροδρόμιο Λευκωσίας.

Σε δηλώσεις του, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά την επιστροφή του από τη συνάντηση του με το γιουσουφάκι του ψευτοσουλτάνου, από την οικία της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε ότι «από δικής μου πλευράς έθεσα και εξέφρασα την αποφασιστικότητα να συμμετάσχω σε μια νέα πενταμερή συνάντηση και σύμφωνα με το γράμμα του ΓΓ της 29ης που απευθυνόταν σε εμένα αλλά αντιλαμβάνομαι ότι ανάλογο είχε πάει και στον κ. Τατάρ, προκειμένου να συζητήσουμε στη βάση των ψηφισμάτων των ΗΕ στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Ο κ. Τατάρ είπε ότι είναι πρόθυμος να συμμετάσχει σε μια άτυπη πενταμερή, αλλά θα πρέπει στο τραπέζι να τεθούν και άλλες ιδέες.

Εν συνεχεία ήγειρα το θέμα της Αμμοχώστου και από πλευράς του ήγειρε το θέμα των υδρογονανθράκων.

Ήταν η πρώτη συνάντηση, δεν έχουμε μπει σε λεπτομέρειες ή συζητήσεις. Βεβαίως, επέμεινα ότι αυτό που πρέπει να συζητηθεί είναι το πώς επανενώνεται ο τόπος και η προοπτική για το μέλλον και ο ίδιος επέμεινε ότι ύστερα από τόσα χρόνια θα πρέπει να δούμε και άλλες μορφές λύσης».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «χωρίς αμφιβολία υπάρχει διάσταση θέσεων».

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα