Πρόωρες εκλογές: Το «παράθυρο» ευκαιρίας για Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και το μεγάλο «αλλά» από Μητσοτάκη

Μοιραστειτε το

Πρόωρες εκλογές: Γιατί ο πρωθυπουργός έχει βάλει φρένο στην συζήτηση των ημερομηνιών;

Τις τελευταίες ημέρες παρά το γεγονός ότι έχει φουντώσει η εκλογολογία, το Newsbomb.gr εγκαίρως σας ενημέρωσε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει εντολή να κοπεί από τα στελέχη της ΝΔ η συζήτηση γύρω από το χρόνο των εκλογών.

Τούτο δεν σημαίνει ότι δεν έχουν βάση αλήθειας οι ημερομηνίες που ακούγονται για μέσα Σεπτεμβρίου η 1η Κυριακή και αρχές Οκτωβρίου οι επαναληπτικές. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο «αλλά» που θέτει ο ίδιος ο Μητσοτάκης και το οποίο έχει να κάνει με την κορύφωση της Τουρκικής προκλητικότητας.

Οι ανησυχίες του πρωθυπουργού δεν προκύπτουν από φόβους επί του πεδίου, αλλά από ανησυχίες σε διπλωματικό επίπεδο.

Προφανώς τα ελληνοτουρκικά δίνουν μεγαλύτερη ώθηση και συσπείρωση της λαϊκής βάσης στην κυβέρνηση, όμως όπως είπε και η Ντόρα Μπακογιάννη πρόσφατα «ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα έβαζε ποτέ το κόμμα πάνω από την Πατρίδα».

Το παράθυρο ευκαιρίας για πρόωρες εκλογές όπως σας έχουμε επισημάνει προσδιοριζεται χρονικά σε 65 μέρες μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου.

Ο προβληματισμός που υπάρχει είναι αν αυτό το παράθυρο ευκαιρίας μπορεί να κυλήσει ήρεμα για μια υπηρεσιακή κυβέρνηση χωρίς να έχουμε διπλωματικές περιπέτειες που θα χρειάζονται αμιγώς πολιτικές αποφάσεις.

Από την άλλη μεριά, ακόμα κι αν οι εκλογές γίνουν κανονικά και στην ώρα τους την Άνοιξη του 2023 κάνεις δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά αφού τότε οι ελληνικές κάλπες θα «κουτουλήσουν» με τις τουρκικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για το καλοκαίρι του 2023. Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος οτι ο Ταγίπ Ερντογάν εκείνη την περίοδο δεν θα καταληφθεί απο δημοσκοπικό αμόκ και θα γίνει ακόμα πιο επιθετικός και απρόβλεπτος.

Σε κάθε περίπτωση η απόφαση για το χρόνο των εκλογών δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πρακτικά πάντως μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο ο πρωθυπουργός πρέπει να έχει πάρει τις αποφάσεις του…

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...