Πρόταση μομφής εναντίον Τραμπ ετοιμάζουν οι Δημοκρατικοί – Αποστάσεις από Μπάιντεν

Μοιραστειτε το

Την ερχόμενη Δευτέρα οι Δημοκρατικοί αναμένεται να καταθέσουν πρότασης μορφής εναντίον του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, για την απομάκρυνσή του από το αξίωμα μετά την πρωτοφανή εισβολή ακροδεξιών οπαδών του Ρεπουμπλικανού μεγιστάνα στο Καπιτώλιο, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Οι πηγές ανέφεραν ότι τα άρθρα, τα οποία συγκροτούν επίσημο κατηγορητήριο για παράβαση καθήκοντος, συντάχθηκαν από τους Δημοκρατικούς βουλευτές Ντέιβιντ Σίσιλιν, Τεντ Λιου και Τζέιμι Ράσκιν.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου μεταξύ άλλων κατηγορείται για «υποκίνηση βίας κατά της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών».

Στα άρθρα μομφής επίσης αναφέρεται η συνομιλία του Ρεπουμπλικάνου προέδρου με τον υπουργό Εσωτερικών της Πολιτείας της Τζόρτζια, Μπραντ Ράφενσμπεργκερ, στην οποία ο Τραμπ ζητά από τους εκλογικούς αξιωματούχους της Πολιτείας να «βρουν» σχεδόν 11.000 ψήφους για να ανατρέψει την ήττα του στις εκλογές στην Τζόρτζια.

«Ο πρόεδρος Τραμπ έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια των ΗΠΑ και των κυβερνητικών της θεσμών. Απείλησε την ακεραιότητα του δημοκρατικού συστήματος, παρενέβη στην ειρηνική μετάβαση εξουσίας και απείλησε έναν συντονιστικό τομέα διακυβέρνησης», αναφέρεται στο κατηγορητήριο που συντάσσουν οι βουλευτές.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, κληθείς από το CNNi να απαντήσει στο κατά πόσο πιστεύει ότι είναι σωστό το Κογκρέσο να καταθέσει πρόταση μομφής τη Δευτέρα, κράτησε αποστάσεις:

«Οι αποφάσεις του Κογκρέσου ανήκουν στο Κογκρέσο», απάντησε χαρακτηριστικά.

Ο Μπάιντεν είπε ότι για πολύ καιρό θεωρούσε ότι ο Τραμπ δεν ήταν κατάλληλος για το αξίωμα, σημειώνοντας ότι προτεραιότητά του αυτή τη στιγμή είναι η προετοιμασία για τη νέα του διοίκηση και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό, το εμβόλιο και την οικονομική ανάπτυξη.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...