Πρόταση μομφής: Αυτή είναι η διαδικασία μετά το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα – Την Κυριακή η ψηφοφορία

Μοιραστειτε το

Το απόγευμα της Παρασκευής αναμένεται η έναρξη της διαδικασίας επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας

Το απόγευμα της Παρασκευής ξεκινά στη Βουλή η τριήμερη συζήτηση για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη κυβέρνησης, μετά τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίδα», αλλά και με φόντο τη διαχείριση της πανδημίας, τις αυξήσεις στην ενέργεια και το κύμα ακρίβειας.

Σύμφωνα με το άρθρο 84 παράγραφος 2 του Συντάγματος, «η Bουλή μπορεί με απόφασή της να αποσύρει την εμπιστοσύνη της από την Kυβέρνηση ή από μέλος της. Πρόταση δυσπιστίας μπορεί να υποβληθεί μόνο μετά την πάροδο εξαμήνου αφότου η Bουλή απέρριψε πρόταση δυσπιστίας. H πρόταση δυσπιστίας πρέπει να είναι υπογραμμένη από το ένα έκτο τουλάχιστον των βουλευτών και να περιλαμβάνει σαφώς τα θέματα για τα οποία θα διεξαχθεί η συζήτηση».

Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται πως «η συζήτηση για την πρόταση εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας αρχίζει μετά δύο ημέρες από την υποβολή της σχετικής πρότασης, εκτός αν η Kυβέρνηση, σε περίπτωση πρότασης δυσπιστίας, ζητήσει να αρχίσει αμέσως η συζήτηση, η οποία δεν μπορεί να παραταθεί πέρα από τρεις ημέρες από την έναρξή της».

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης από το βημα της Βουλής, η συζήτηση θα ξεκινήσει άμεσα, δηλαδή αύριο, Παρασκευή, το απόγευμα. «Προφανώς η πρόταση σας γίνεται αποδεκτή από την κυβέρνηση, διακόπτεται η συνεδρίαση και αύριο το απόγευμα ξεκινάει συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας και την απάντηση σε όσα είπατε θα την δώσει η Βουλή την σε επόμενες τρεις ημέρες» ξεκαθάρισε ο κ. Γεωργιαδης, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα.

Η συζήτηση θα ξεκινήσει το απόγευμα της Παρασκευής και αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής. Την τελευταία ημέρα αναμένεται να τοποθετηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων και με το τέλος της συζήτησης θα πραγματοποιηθεί ονομαστική ψηφοφορία. Για να γίνει αποδεκτή η πρόταση δυσπιστίας απαιτούνται 151 ψήφοι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...