Πρόστιμο σε υποψήφια πολιτευτή από την Αρχή Προστασίας για παράνομα sms | newsbreak

Μοιραστειτε το

Πρόστιμο σε υποψήφια πολιτευτή με αφορμή καταγγελία για αζήτητης πολιτικής επικοινωνίας μέσω γραπτών μηνυμάτων, επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Πιο αναλυτικά, η ανεξάρτητη Αρχή με απόφαση της επέβαλε πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ σε υποψήφια ευρωβουλευτή για παράνομη αποστολή μηνύματος προς το σκοπό της πολιτικής επικοινωνίας. Στην καταγγελία προέβη η ίδια η παραλήπτης των εν λόγω μηνυμάτων, η οποία όπως ισχυρίζεται έλαβε τα sms από την υποψήφια ευρωβουλευτή, για σκοπούς προώθησης της υποψηφιότητάς της για τις επικείμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, χωρίς, ωστόσο, να έχει προηγούμενες διαπροσωπικές σχέσεις μαζί της.

Στη συνεδρίαση της ΑΠΔΠΧ, η υποψήφια πολιτευτής κατέθεσε στην Αρχή μήνυμα, το οποίο της είχε κοινοποιηθεί από την γυναίκα που προέβη στην καταγγελία. Με το μήνυμα αυτό, η καταγγελούσα δήλωσε ότι θέλει να αποσύρει την καταγγελία. «Επιθυμώ να αποσύρω την ως άνω καταγγελία, διότι είχα προηγουμένως χορηγήσει τη συγκατάθεσή μου στην κα. Α για σκοπούς πολιτικής επικοινωνίας». 

Μεταξύ άλλων, η Αρχή αναφέρει στην απόφασή της ότι με την απόσυρση της καταγγελίας η Αρχή, εξετάζει αυτεπάγγελτα μόνο το ζήτημα της γενικής πρακτικής που ακολουθήθηκε για την επικοινωνία πολιτικού χαρακτήρα με ηλεκτρονικά μέσα. Ως εκ τούτου, η νομιμότητα της αποστολής SMS για σκοπούς πολιτικής επικοινωνίας εξασφαλίζεται μόνο εάν έχουν τηρηθεί οι προϋποθέσεις που έχει θέσει η Αρχή.

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αξιολόγησε ότι ο υπεύθυνος επεξεργασίας δεν απέδειξε ότι είχε λάβει προηγούμενες συγκαταθέσεις των προσώπων στα οποία απέστειλε μηνύματα και δεν συνεργάστηκε με την Αρχή.

Για τον λόγο αυτό, η Αρχή επέβαλε το διοικητικό πρόστιμο ύχους 2.000 ευρώ.

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Ιωάννα Τ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα