Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Άνοιγμα σχολείων μετά τις γιορτές και με τεστ κορωνοϊού

Μοιραστειτε το

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, στο ΘΕΜΑ 104,6, ανέφερε ότι την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου οι καθηγητές θα προχωρήσουν σε κινητοποίηση μπροστά από το υπουργείο Παιδείας διεκδικώντας συνάντηση με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Αναφορικά με τα κρούσματα κορωνοϊού που έχουν εντοπιστεί στη σχολική κοινότητα ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ είπε ότι έχουν μέχρι στιγμής 5.000 περιστατικά σε ηλικίες έως 17 ετών.

Από το άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου, συνολικά 1.000 σχολεία έχουν κλείσει λόγω κρούσματος, ενώ πολλές είναι οι απώλειες καθηγητών στη σχολική κοινότητα.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ έκανε και μια σημαντική καταγγελία που αφορά σε σχολείο Ειδικής Αγωγής στο Περιστέρι. Όπως είπε το συγκεκριμένο τμήμα δεν έχει νοσηλευτικό προσωπικό παρότι οι μαθητές λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή. Στο ίδιο τμήμα δεν υπάρχει αίθουσα Covid και τα δρομολόγια δεν γίνονται με πληρότητα 100%.

Ανάλογη είναι και η θέση της προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, η οποία εξέφρασε την άποψη ότι τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν τον Ιανουάριο, μετά τις γιορτές, σημειώνοντας ότι οι ημέρες είναι πολύ λίγες.

«Αν και τα παιδιά δεν μεταδίδουν τον ιό, το πρόβλημα εστιάζεται στους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες που θα κυκλοφορήσουν για να μεταφέρουν τα παιδιά από και προς το σχολείο και αυτό πρέπει να αποφευχθεί», εξήγησε η κ. Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...