Πρόεδρος Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας: Πρώτα σημάδια συρρίκνωσης της πανδημίας

Μοιραστειτε το

«Η τάση της μείωσης των κρουσμάτων αρχίζει να φαίνεται. Ήταν κάτι που το θέλαμε πολύ, αυτό που μας ενδιαφέρει σημαντικά πολύ είναι να μειωθεί και ο αριθμός των νοσηλευομένων και κυρίως να μειωθεί η πίεση στις ΜΕΘ», δηλώνει η πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας και επιμελήτρια στο νοσοκομείο «Σωτηρία»,  Σταματούλα Τσικρικά.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ευχήθηκε δε το επόμενο έτος να έχουμε κοντά μας το εμβόλιο «που θα μας δώσει μια καινούρια πνοή, μια καινούρια ανάσα και ένα νέο όπλο για να καταπολεμήσουμε τον ιό».

Οι επαγγελματίες υγείας και ιδίως όσοι βρίσκονται στα πιο νευραλγικά τμήματα που περιθάλπτουν τις σοβαρότερες και βαρύτερες μορφές του κορωνοϊού θα είναι εκείνοι που πρώτοι θα προστατευτούν και θα θωρακίσουν τον οργανισμό τους με το εμβόλιο, σημείωσε η κ. Τσικρικά, δηλώνοντας ότι η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας είναι στη διάθεση της πολιτείας και του υπουργείου Υγείας αναφορικά με τον σχεδιασμό για τον εμβολιασμό.

«Στην παρούσα φάση πάντως προέχει οι ευπαθείς ομάδες να εμβολιαστούν για την εποχική γρίπη και οι ομάδες που ανήκουν σε συγκεκριμένες κατηγορίες για τον πνευμονιόκοκκο», σημείωσε.

Παράλληλα με το εμβόλιο, η επιστημονική κοινότητα «τρέχει» τις έρευνες για το φάρμακο για τον κορωνοϊό, και ίσως το 2021 να έχουμε και το φάρμακο για τον κορωνοϊό, τόνισε η κ. Τσικρικά.

Η ίδια συμπλήρωσε ότι η χρήση μάσκας, ο κατ’ οίκον περιορισμός και η τήρηση των μέτρων προστασίας φαίνεται να έχουν μειώσει τα ποσοστά της εποχικής γρίπης, όπως και των άλλων εποχικών ιών στη χώρα.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...