Πρωτοπόρο στους εμβολιασμούς το Ισραήλ: Οι μισοί πολίτες έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση

Μοιραστειτε το

Το Ισραήλ έχει χορηγήσει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της Covid-19 στο 50% του πληθυσμού του των 9,3 εκατομμυρίων, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Γιούλι Έντελσταϊν.

Το Ισραήλ συνυπολογίζει στον πληθυσμό του τους Παλαιστινίους της προσαρτημένης Ανατολικής Ιερουσαλήμ, τους οποίους έχει περιλάβει στην εκστρατεία εμβολιασμού που άρχισε στις 19 Δεκεμβρίου. Οι Παλαιστίνιοι στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας δεν περιλαμβάνονται στην ισραηλινή εμβολιαστική εκστρατεία.

Ο Έντελσταϊν δήλωσε πως το 35% του πληθυσμού του Ισραήλ έχει λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer Inc. και θα μπορέσει να πάρει ένα αποκαλούμενο «Πράσινο Πάσο», με το οποίο αυτοί που έχουν εμβολιασθεί θα έχουν πρόσβαση σε χώρους ψυχαγωγίας τους οποίους η χώρα ανοίγει και πάλι σταδιακά.

Ο υψηλός ρυθμός εμβολιασμού στη χώρα αποτελεί πηγή αναφοράς για έρευνες που γίνονται με δείγμα τους εμβολιασθέντες της χώρας, ως προς την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Νέα μελέτη επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στο 94%

Σημειώνεται πως την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ μία εκδήλωση που μπορεί να θέσει προηγούμενο: μια μουσική συναυλία στην οποία παρευρέθηκαν μόνο εμβολιασμένοι κατά της Covid-19.

Η υπαίθρια συναυλία στο Τελ Αβίβ ήταν μια από τις πρώτες σε ένα πρόγραμμα για την επανεκκίνηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων στη χώρα, περιορίζοντας τη συμμετοχή σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί ή σε άτομα με ανοσία μετά την προσβολή τους από την νόσο.

Ισραήλ: Η πρώτη μουσική συναυλία στο Τελ Αβίβ μόνο για εμβολιασμένους

Οι παρευρισκόμενοι υποχρεώθηκαν να παρουσιάσουν ένα «πράσινο διαβατήριο», ένα πιστοποιητικό επικυρωμένο από τις κρατικές αρχές το οποίο δείχνει ότι είχαν λάβει και τις δύο δόσεις ενός εμβολίου περισσότερο από μια εβδομάδα πριν την εκδήλωση ή ότι είχαν αναρρώσει από την Covid-19 και θεωρούνται ότι έχουν ανοσία.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...