Προϋπολογισμός 2022: Η απάντηση Γεραπετρίτη στον Τσίπρα μετά το «θερμό» επεισόδιο στη Βουλή

Μοιραστειτε το

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης σχολίασε το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και προκήρυξης εκλογών 

Με επεισόδιο που οδήγησε σε αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την αίθουσα της Ολομέλειας ξεκίνησε την ομιλία του ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο κ. Γεραπετρίτης ανεβαίνοντας στο βήμα σχολίασε την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από την αίθουσα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί επεισόδιο, με τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά ότι δεν είναι υποχρεωμένος να τον ακούσει.

«Θεωρώ προσβλητικό για το κοινοβούλιο ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί αυτονόητο ότι συνομιλεί μόνο με τον πρωθυπουργό, η κοινοβουλευτική τάξη επιβάλει οι αρχηγοί των κομμάτων να ακούν και να δέχονται όλους τους βουλευτές. Η δε μομφή ότι δεν έχω εκλεγεί με την ψήφο του ελληνικού λαού, την επιστρέφω απλώς, διότι καλό είναι να αναγιγνώσκει το ποια είναι ιστορία του θεσμού των βουλευτών επικρατείας και ας κοιτάξει στο κόμμα του τους δικούς του βουλευτές επικρατείας για να τους πει το ίδιο πράγμα. Ας πει λοιπόν αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι υπάρχουν βουλευτές δύο ταχυτήτων» απάντησε ο κ. Γεραπετρίτης.

Σχολιάζοντας στη συνέχεια το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και προκήρυξης εκλογών απάντησε: «Ζητήθηκε από τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές. Ακόμη κι αν παραιτηθεί ο πρωθυπουργός ο ίδιος θα λάβει διερευνητική εντολή για να σχηματίσει κυβέρνηση». Μάλιστα, συμπλήρωσε πως «ο κύριος Τσίπρας ζήτησε από τους πολίτες να αντισταθούν ως συνταγματικό τους καθήκον. Συντάχτηκε με το πιο ακραίο αντισυνταγματικό και αντιδημοκρατικό λόγο. Η ομιλία του κύριου Τσίπρα είναι κατά το 95% σχεδόν ίδια με την περσινή του ομιλία».

Αναφερόμενος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε πως «το Εθνικό Σύστημα Υγείας είχε πάντοτε προβλήματα, λειτουργούσε πάντοτε οριακά, δεν ήταν ένα ακμαίο σύστημα, ήταν διαβαθμισμένο το επίπεδο που παρείχε. Δώσαμε σε τέσσερα επίπεδα την στήριξη μας. Στηρίξαμε την επιστήμη, Εθνικό Σύστημα Υγείας, τους εμβολιασμούς και την αγορά και την κοινωνία».

Ωστόσο, «έκπληκτος» δήλωσε ο κ. Γεραπετρίτης με τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι «έβαλε πλάτη» στην κυβερνητική πολιτική.

«Η αλήθεια είναι ότι σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, η αντιπολίτευση συντάχθηκε στις βασικές πολιτικές που είχαν να κάνουν με τη στήριξη της κοινωνίας και την στήριξη των συστημάτων υγείας. Όταν εμείς στηρίξαμε την επιστήμη, εκείνοι αντ’ αυτού στις 27 Οκτωβρίου 2020 οι βουλευτές Νίκος Παππάς και Χρήστος Γιαννούλης δηλώνουν ότι ο κύριος Σωτήρης Τσιόδρας καλύπτει την αδράνεια της Νέας Δημοκρατίας. Στις 5 Νοεμβρίου 2020 ο κύριος Πολάκης υποστήριζε πως δεν είναι πραγματικοί οι επιστήμονες, λειτουργούν ως όργανο πολιτικής προπαγάνδας, αλλάζουν απόψεις για να εξυπηρετούν το κυβερνητικό σχέδιο, λένε επιστημονικές αρλούμπες και οι υπόλοιποι επιστήμονες υποκύπτουν σε πολιτικά παιχνίδια».

Ο κ. Γεραπετρίτης διάβασε σειρά δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για να καταλήξει ότι δεν υπήρξε καμία στήριξη στην κυβερνητική πολιτική, ενώ σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας σχολίασε ότι από 557 κλίνες ΜΕΘ έγιναν 1.300 και έφτασε στις 15.000 το μόνιμο και επικουρικό προσωπικό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η μετάλλαξη «Όμικρον» ακυρώνει τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη – Ποιες χώρες παίρνουν μέτρα

Η κακοκαιρία «Κάρμελ» δείχνει τα… δόντια της – Πού χιονίζει, ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Τελικός The Bachelor: Ο Αλέξης Παππάς επέλεξε την εκλεκτή της καρδιάς του

Παλαιό Ψυχικό: Δολοφονία ο θάνατος του ηθοποιού Στράτου Βαλσαμίδη

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...