Προχωρεί το σχέδιο για την Πολιτεία Καινοτομίας

Μοιραστειτε το

Προχωρεί το επιχειρησιακό σχέδιο για τη δημιουργία της Πολιτείας της Καινοτομίας από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η οποία θα φιλοξενηθεί στο ακίνητο της ΧΡΩΠΕΙ το οποίο θα αξιοποιηθεί για τον σκοπό αυτόν.

Τον περασμένο Μάρτιο είχε υπογραφεί η αίτηση για την υπαγωγή του Κέντρου Καινοτομίας στις διατάξεις για τη Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), ενώ εγκρίθηκε ήδη και ανατέθηκε η τοπογραφική αποτύπωση του οικοπέδου ΧΡΩΠΕΙ και του περιβάλλοντος χώρου επί της οδού Πειραιώς στο Νέο Φάληρο Αττικής.

Το αντικείμενο της μελέτης αφορά την αποτύπωση του οικοπέδου ΧΡΩΠΕΙ και των όμορων σε αυτό, καθώς και τη διεξαγωγή έρευνας στην αρμόδια υπηρεσία δόμησης για πολεοδομικά στοιχεία, ΦΕΚ και διατάγματα που διέπουν το συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο και τις οδούς που το περικλείουν. Στη συνέχεια, με τα στοιχεία που θα συλλεχθούν, θα συνταχθεί τοπογραφικό διάγραμμα που θα περιέχει όλα τα απαιτούμενα για έκδοση άδειας δόμησης.

Πρόκειται για ένα από τα πιο εμβληματικά projects του υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς μετατρέπει το 18 στρεμμάτων παλαιό εργοστάσιο της ΧΡΩΠΕΙ σε Κέντρο Καινοτομίας, με αποτέλεσμα όχι μόνο να αποτελέσει την έδρα της καινοτομίας στη χώρα αλλά και να συμβάλλει στο να γίνει η Ελλάδα η καρδιά της Καινοτομίας στα Βαλκάνια και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Το όλο έργο θα υλοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ, με το κόστος της επένδυσης να υπολογίζεται σε 50 εκατ. ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν περίπου 2.000 θέσεις εργασίας.

Το παλαιό ακίνητο του εργοστασίου ΧΡΩΠΕΙ βρίσκεται σε έκταση 17,893 τ.μ. επί της οδού Πειραιώς στο Νέο Φάληρο και όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση η Πολιτεία Καινοτομίας που θα δημιουργηθεί εκεί θα φιλοξενεί ερευνητικά κέντρα, startup επιχειρήσεις, αλλά και τμήματα Ερευνας και Ανάπτυξης επιχειρήσεων και μεγάλων βιομηχανιών με σκοπό να ενισχυθούν οι συνέργειες εντός του εγχώριου οικοσυστήματος Ερευνας και Καινοτομίας.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

EnvolveXL: στήριξη 100 ελληνικών startups τα επόμενα 5 χρόνια

Ένας μήνας έμεινε για την υποβολή αιτήσεων στο νέο...

Η συγκινητική ιστορία σκύλου που εγκαταλείφθηκε σε καταφύγιο έπειτα από 16 χρόνια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκινητική ιστορία της...